2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
Zempléni Fesztivál a negyedszázados jubileumok jegyében
mti.hu
|
2016. augusztus 03. 12:17
|
frissítve: 2016. augusztus 04. 16:30
Negyedszázados jubileumok jegyében rendezik meg idén a Zempléni Fesztivált: az augusztus 12-től 21-ig tartó rendezvényen az 1992-ben indult fesztivál mellett az Orfeo Kamarazenekar és a Trio Midnight is fennállása 25. évfordulóját ünnepli.

– Idén is a komolyzene áll a középpontban, de nagyon erős a dzsesszkínálat is. Közel húsz településen, több mint harminc helyszínen mintegy hatvan program várja az érdeklődőket – mondta Turjányi Miklós fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti adásában.

zempleni_fesztival_mti.jpg

A nyitókoncertet augusztus 12-én a Budafoki Dohnányi Zenekar tartja a sárospataki Rákóczi-vár udvarán: Mozart kettős versenyében Kokas Katalin és Kelemen Barnabás lesz a szólista, és a Bartók-év keretében a zeneszerzőnek A kékszakállú herceg vára című operája is elhangzik. A fesztiválalapító Liszt Ferenc Kamarazenekar augusztus 14-én szintén a Rákóczi-várban lép színpadra, és szerepel a rendezvényen Vashegyi György vezetésével a Purcell Kórus, valamint a 25 éves Orfeo Kamarazenekar is. A zárókoncerten, 21-én Haydn A teremtés című oratóriuma lesz hallható.

– A legnagyobb szabású esemény augusztus 19-én lesz: Rossini A sevillai borbély című operájának előadása a Tokaj Fesztiválkatlanban Káel Csaba rendezésében, a Müpával közös szervezésben. Ezen a helyszínen először lesz operaelőadás, amelyben Megyesi Schwartz Lucia, Szegedi Csaba és Kálmán Péter a főszereplő. Rossini nagyon szerette az ételeket, jó szakács volt, az előadás előtt gourmet-partit tartunk, amelyen meg lehet kóstolni a Rossini által ihletett falatokat, valamint a tokaji borokat – sorolta a fesztiváligazgató.

zemplenifesztival.jpg

A Zempléni Fesztiválon minden este dzsesszkoncertek lesznek Sárospatakon - a programban szerepel a 25 éves Trio Midnight is -, de a műfaj szerelmesei a kisebb településeken is élvezhetnek koncerteket.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat