2018. augusztus 17. Jácint
Miskolc
14°C / 29°C
Zenei vetélkedők, íjászat, egész napos muzsika – "Zeneszánsz" az Egressyben
minap.hu
|
2018. június 11. 14:16
|
frissítve: 2018. június 13. 10:33
Vasárnap a zenekedvelőket nemcsak az Operafesztiválra, de az Egressy Béni Zeneiskolába is várták. Külső helyszínként az intézmény először kapcsolódott be a Bartók Plusz programjaiba.

Vasárnap 10 és 16 óra között az Egressy Béni Zeneiskola tanárai és diákjai gondoskodtak a folyamatos zenei élményről. Együtteseik és különböző összeállítású kamaracsoportjaik egész nap muzsikával várták az iskolába látogatókat. Itt mindenki megismerkedhetett az iskolában tanulható hangszerekkel, tanárokkal, játékos zenei vetélkedőn vehettek részt, kézművesfoglalkozásokon tehették próbára ügyességüket, előadást hallhattak honfoglaló őseink szokásairól, dobpergés kíséretében kipróbálhatták az íjászatot, és belülről szemügyre vehették egy jurta sátor berendezését.

zeneszeansz_180610ml_34.jpg

Az idei tanév két legeredményesebb növendéke királyi köntösbe bújva vezette be az érdeklődő gyermekeket a zene birodalmába. Déli 12 órakor az iskola Nagytermében előadták Saint Saens: Haláltánc című kétzongorás művét, mellyel kirobbanó sikert aratva a minisztérium által meghirdetett Négykezes és kétzongorás versenyen elnyerték az I. díjat és a verseny Nagydíját.

zeneszeansz_180610ml_25.jpg

Csabai Csilla, a Miskolci Egressy Béni, Erkel Ferenc Zeneiskola intézményvezetője kiemelte: eddig már jó néhány alkalommal szerepeltünk szimfonikus zenekarral, sőt idén az Erkel Ferenc Fúvószenekar is fellépett az Operafesztiválon, a nulladik napon. Mint fogalmazott, a Zeneszánszra főleg a gyerekeket vártuk, de természetesen a szülőket, hozzátartozókat is. Nagyon sokféle programmal készültünk, olyan dolgokkal amire azt gondolom, hogy szívesen eljönnek.

zeneszeansz_180610ml_6.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat