2018. november 20. Jolán
Zsaroló kábítószer-kereskedő ellen emeltek vádat Zalaegerszegen
mti.hu
|
2017. december 08. 13:26
|
frissítve: 2017. december 08. 13:26
Negyvenezer forint tartozás helyett egymilliót követelt veréssel Zalaegerszegen egy kábítószer-kereskedő az egyik ismerősétől, akitől az autóját is meg akarta szerezni pisztolyokkal fenyegetőzve.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatott, hogy egy fiatal férfi hatvenezer forinttal tartozott a vádlottnak, részben a tőle kapott marihuána ellenértékeként. A fiatal tavaly szeptemberben húszezer forintot törlesztett a tartozásából, de a vádlott a fennmaradó összeg helyett már egymillió forintot követelt. A tartozás fejében a vádlott a fiatal férfi kevesebb mint félmillió forintot érő autójának átíratását kérte. Erről egy adásvételi szerződést is kitöltöttek a tulajdonos adataival úgy, hogy fenyegetésként a vádlott a gázriasztó- és gumilövedékes pisztolyait is elővette.

Az ezt követő hetekben a vádlott többször is követelte a tartozás megfizetését, egy alkalommal pedig barátjával személyesen is felkereste a fiatal férfit, amikor az edzésre érkezett a zalaegerszegi Jégcsarnokhoz. A földre lökték és rángatták a fiatalt, többször megrúgták és ököllel ütötték, miközben a megölésével és a kocsijának elvételével fenyegették. A sértett ötvenezer forintot adott át nekik, de a bántalmazást tovább folytatták, amelynek végül a rendőrök vetettek véget. A bántalmazottnak a koponyája és a combja zúzódott, sérülései nyolc napon belül gyógyulóak voltak.

A vádlott mindezen túl másnak is értékesített kábítószert, a vádirat közel tucatnyi konkrét esetet sorol fel, de ezen túlmenően is több esetben adott el ismeretleneknek marihuánát. Maga is kábítószer-fogyasztó volt, egyszer közúti ellenőrzésnél is találtak nála drogot, majd a házkutatásnál otthonában is, vizeletéből pedig több alkalommal speed, marihuána, ecstasy és kokain fogyasztását igazolták. A férfit társtettesként elkövetett zsarolással, testi sértéssel, valamint kábítószer-kereskedelemmel és kábítószer birtoklásával vádolják, társának pedig ugyancsak társtettesként elkövetett zsarolás és testi sértés miatt kell felelnie.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat