Ugrás a tartalomra
A munkát folytatni kell. Ez a mottóm, ezzel indulok a polgármester választáson – kezdte programismertető sajtótájékoztatóján Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.
A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatát adományozta a belügyminiszter Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének.
Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából minden évben állami kitüntetéseket vehetnek át Magyarország művészei, a tudományos élet, a kultúra, a civil szféra és a társadalom számos területén tevékenykedő szakemberek. A szaktárcák is adományoznak ezen az ünnepen díjakat. A kiemelkedő munkát végző, díjazott miskolciakat gyűjtöttök össze.
Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, kedd reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
On
„Haza, ami az otthonunk, ünnep, ami mindannyiunké.”
Egyes vidékeken pedig ekkor rendezték meg az aratási felvonulást.
Második alkalommal, immár kétnapos piknikre várta az érdeklődőket a Miskolctapolcai Barlangfürdőbe a zip’s brewhouse. A program szombaton és vasárnap egész nap várta a látogatókat fürdőjegy nélkül is a Barlangfürdőbe.
A MÜHA GasztroPLACC nevéből adódóan a Művészetek Házához és a gasztronómiához köthető. Helyszíne tehát a ház előtti tér volt egész nyáron. Ezen a héten tartották az utolsó programot ezen a nyáron.
A Kaszás Attila-díjat 2019-ben is az Országos Színházi Évadnyitó keretében adják át, amelyet a Pesti Magyar Színházban rendeznek meg augusztus 30-án. Mintegy 32 társulat tagjai választották ki szavazataikkal a három idei jelöltet, akik közül a közönség voksai alapján kerül ki a győztes.
Többféle málnás textúra, roppanós réteg, bazsalikomos ganache. Modern és egyszerre retro a Boldogasszony csipkéje, Magyarország tortája. 2019-ben a dunaföldvári Tóth Norbert cukrászmester remekét kóstolhatják az államalapítás ünnepén az édesszájúak. Miskolcon is készülnek már a tortacsodák.

Programok