Ugrás a tartalomra
Fekete Sándor szerint az önkormányzati választás bebizonyította: helyi szinten ma már a személyes kvalitások fontosabbak, mint az ideológiai háttér és a pártlogó. Csizmadia Ervin pedig állítja: a kormánypárt időben kapta a jelzést, nincs okuk csalódottnak lenni, lehetőségük van a megújulásra. Politológusokkal beszélgettünk a választás eredményéről.
Tízen megsérültek, amikor egy ukrán busz az útról letérve fának ütközött a Pácin és Nagyrozvágy közötti úton szombat hajnalban – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
A börtönrácsok mögül szárnyalt a művészet Miskolcon – fogvatartottak képeiből nyílt kiállítás a Miskolci Nemzeti Színházban. Az elítéltek egy jóvátételi program részeként alkothattak, amiben egy miskolci művész segítette őket. Az elkészült festményeket később árverésre bocsátják, a befolyt összegből a megyei kórház vásárolhat új műszereket.
Az állatkert és a piacok a következőképpen lesznek nyitva:
A víz az élet nélkülözhetetlen alapeleme. Azért, hogy a megyei jogú városok lakói ezt felismerjék, egy kiállítással hívják fel rá a figyelmet. A Városház téri sétányon a Nemzeti Fotótár archívumából válogatott szabadtéri tárlat egy időutazásra kalauzolja el a miskolciakat. A fotók készítése között több évtized telt el, de egy-egy pillanat erejéig megmutatják a korábbi idők technológiai, gazdasági fejlettségét, és ízlésvilágát.
Idén a Miskolci Állatkert és Kultúrpark október 18-án ünnepelte a makik világnapját. A látogatók megismerkedhettek az itt élő maki csapat tagjaival, részt vehettek az etetésükön és megtudhatták azt is, hogy mi veszélyezteti őket a leginkább.
2018 tavaszán lépett föl utoljára Ripoff Raskolnikov a Görömbölyi Művelődési Házban. Akkor egy billentyűssel, duóban érkezett, most, október 18-án, zenekarával lép föl. Az osztrák származású, de nagyobbrészt Magyarországon élő, tartózkodó zenésszel átfutottuk a pályáját.
A választás jogerőssé válásától számított nyolc napon belül meg kell történnie a polgármesteri munkakör átadás-átvételének – a minap.hu érdeklődésére a miskolci városháza tájékoztatott a részletekről.
On
A hajó 22,5 méter széles, a csatorna legszűkebb pontján 24 méter.
Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.
Már néhány órával a felvételek napvilágra kerülése után kiszálltak a német hatóságok a helyszínre. Ha megvonják az LPT-től az engedélyt, a labornak azonnal be kell zárnia.
A klímaharcos svéd iskoláslány egyike azoknak a nőknek, akik a BBC szerint 2019-ben a legnagyobb befolyásra tettek szert a világban, és a legtöbbeknek adtak ihletet.
Mikrofon segíthet diagnosztizálni a térdízület gyulladását egy új angol kutatás szerint.

Programok

-