Ugrás a tartalomra
A Pontos, mint az atomóra c. kiállítás három, a magyar képzőművészet utóbbi néhány évtizedének történetében megkerülhetetlen alkotó munkáit vonultatja fel.
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő meghívására miskolci és alsózsolcai ifjú muzsikusok adtak koncertet a Parlament Vadásztermében.
On
A miskolci helyi közlekedés finanszírozása kapcsán szólalt fel a parlamentben Varga László szocialista országgyűlési képviselő. Véleménye szerint a főváros és több megyeszékhely, így Miskolc is rosszul jöhet ki egy, a kormány által tervezett jogszabálymódosításból.
„Karácsonyra programozva” címmel rendezett családi, digitális foglalkozást a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben a Miskolci Szakképzési Centrum.
Az OTP Bank Liga 15. fordulójában Mezőkövesden játszott a DVTK, és az első félidőben nem esett gól. A szünet után is többnyire a hazaiak birtokolták a labdát, azonban a DVTK ellentámadásai egyre veszélyesebbek lettek. A pontot végül Rui Pedro tette fel az i betűre a lefújás előtt.

A DVTK Jegesmedvék izgalmas mérkőzésen, nagy fordulatok után, büntetőlövésekkel győzte le a HC Nové Zámky együttesét a két csapat vasárnap esti találkozóján. A meccs első gólját Részegh Tamás szerezte, ami után érkeztek a plüssállatok a jégre, majd az érsekújvári csapat háromszor is vezetett. A rendes játékidő vége előtt négy másodperccel Vandane egyenlített, a büntetőlövések során pedig Harrison találata volt a döntő.

A Női Röplabda NB I Liga 9. fordulójában a Palota gárdáját fogadta a DVTK FUX, és tartva az utóbbi hetek jó formáját, szettet sem engedélyezve ellenfelének 3:0 arányban diadalmaskodott a naptári év utolsó hazai mérkőzésén.
A Női Kosárlabda NB I. A-csoport 9. fordulójának záró mérkőzésén a Sopron Basket vendége volt az Aluinvent DVTK. A bajnoki címvédő hazaiak érvényesítették nagyobb tudásukat és magabiztosan, 89-52-re nyerték meg az összecsapást.
Hagyományteremtő szándékkal hívták életre négy esztendővel ezelőtt a DVTK Mikulás ünnepséget, amelyen az idei évben is a klub közel 800 utánpótlás sportolója vett részt.
Idén is megrendezték az Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futást.
Nincs karácsony Kevin, halászlé, csillagszóró és a nagyi bejglije nélkül. A márványosan csillogó tradicionális diós, vagy mákos tekercs évről évre az ünnepi asztal díszét és a menüsor elengedhetetlen részét képezi. Honnan „ered” a bejgli? Hogyan legyen márványos a teteje? Milyen legyen a töltelék és a tészta aránya?
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság miskolci Kiképző Központjában mérték össze erejüket a borsodi rendőrök.
Az új tanulmány szerint a madaraknak jóval hangosabban kell énekelniük, hogy a repülőgépek zaja mellett is meghallják egymást – olvasható a Daily Mail cikkében.

Programok

-
Miskolc városában