Ugrás a tartalomra
Az évforduló alkalmából megrendezett emlékülésen elhangzott: egy erős alapokon nyugvó mérnökképzést örököltek a jelenlegi hallgatók és oktatók. Ezt kamatoztatva a kar olyan képzést tud megvalósítani, amire szüksége van az iparnak.
Az eltérő nevelési igényű gyermekek kezeléséről, gondozásáról tartottak konferenciát szakemberek és érintett szülők, családok részvételével szombaton a MAB Székházban.
Hallotta már a bükki füvesembert a gyógynövényekről beszélni? Gondolt már arra, hogy de jó lenne, ha otthon is lenne egy saját Gyuri bácsija, aki mindig szól, mit hogyan kell tenni? Mostantól kéznél van a segítség: elég letöltenie a megújult Györgytea mobilalkalmazást és tudni fogja, mikor, melyik gyógynövény van soron.
A börtönrácsok mögül szárnyalt a művészet Miskolcon – fogvatartottak képeiből nyílt kiállítás a Miskolci Nemzeti Színházban. Az elítéltek egy jóvátételi program részeként alkothattak, amiben egy miskolci művész segítette őket. Az elkészült festményeket később árverésre bocsátják, a befolyt összegből a megyei kórház vásárolhat új műszereket.
Az idén 18 éves Itthon Miskolcon Egyesület és az általa alapított Szeretem Miskolcot mozgalom 12. alkalommal rendezte meg szombaton a miskolciak körében népszerű kulturális társasjátékát, a Játékos Városjárást, melynek keretében újra felfedezhettük lakóhelyünk különleges értékeit és megismerkedhettünk a város egykoron élt és maradandót alkotott személyiségeivel.
Az előzetes adatok adatok alapján egy tized Celsius-fokkal Adonyban megdőlt a vasárnapra vonatkozó legmagasabb hőmérséklet rekordja: 26.9 Celsius fokot regisztráltak – írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A víz az élet nélkülözhetetlen alapeleme. Azért, hogy a megyei jogú városok lakói ezt felismerjék, egy kiállítással hívják fel rá a figyelmet. A Városház téri sétányon a Nemzeti Fotótár archívumából válogatott szabadtéri tárlat egy időutazásra kalauzolja el a miskolciakat. A fotók készítése között több évtized telt el, de egy-egy pillanat erejéig megmutatják a korábbi idők technológiai, gazdasági fejlettségét, és ízlésvilágát.
A Ferenc pápa aláírását viselő Harley-Davidson 42 ezer fontért (16 millió forintért) kelt el vasárnap Angliában, egy Staffordban megrendezett árverésen. A motorkerékpár árát egy ugandai árvaház és iskola létesítésére szánják.
Először mutatták ki, hogy a kongói óriásvarangy Afrika legnagyobb és legveszélyesebb viperájának álcázza magát, hogy ne támadják meg – számolt be róla a Phys.org.
On
A hajó 22,5 méter széles, a csatorna legszűkebb pontján 24 méter.
Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.
Az egészségfejlesztési szakemberek egyöntetű véleménye, hogy attól az életkortól érdemes szervezetten fellépni a dohányzással szemben, amikor a gyermekeinket dohányzásra ösztönző, negatív egészséghatások érhetik. A kutatások alátámasztják, hogy a későbbi egészségmagatartásunk szempontjából az óvodás évek mennyire meghatározóak. Ebből a tényből kiindulva fejlesztették ki 1994-ben a magyar szakemberek az Óvodai Dohányzás Megelőzési Programot (ÓDMP), amelynek eredményei megkérdőjelezhetetlenek.

Programok

-
-