Ugrás a tartalomra
Huszadik alkalommal rendezték meg az általános és középiskolásoknak szóló pályaválasztási börzét a Generali Arénában. A kétnapos eseményen nyolcvanhét kiállító, hét egyetem várta a pályaválasztókat.
Veres Pál, Miskolc polgármestere november 20-án kinevezte Miskolc új jegyzőjét.
Autóbusz-vezetői állásba keres jelentkezőket a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. A cég toborzót is tart november 28-án – közölte portálunkkal a városháza.

Az ország egyik legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi Borangolás elnyerte a Magyar Fesztivál Szövetség szakembereinek elismerését, megkapva a Minősített Fesztivál címet.

On
Nem akármilyen közlekedéstörténeti különlegességnek számít a miskolci villamostársaság 109 éves hóseprője. Az MVK Zrt. állományában szolgálatot teljesítő ereklyét kedden és szerdán bárki megszemlélheti munka, vagy legalábbis városjárás közben – olvasható a társaság honlapján.
Komoly megmérettetésen vett részt a múlt hét végén a Balázs Győző Református Gimnázium tánctagozata Budapesten. A színházi táncos képzésben résztvevő növendékek egy igazi színházi előadással lepték meg a komoly szakmai zsűrit.
Végvári Lajos személye a 70-es, a 80-as és a 90-es években összeforrt a várossal. Mintegy ötven könyv és ötszáz cikk szerzője, művészettörténeti munkássága mellett fotóelmélettel és fotóesztétikával is foglakozott. Születésének századik évfordulója alkalmából emlékkonferenciával tisztelegnek a személye előtt.
„A Szelídítésünk színhelye a működő buddhizmust mutatja meg a maga brutális mivoltában, amikor épp az ego romlására tör” – fogalmaz Váncsa István író, publicista Dusza Erika könyve kapcsán. A kötetet csütörtökön délután a megyei könyvtárban mutatják be a miskolci közönségnek.
On
Egy kultúrtörténeti kincsre hívta fel olvasónk nemrég figyelmünket. „A bejegyzés tanúsága szerint a felvétel nemrég az USA-ban, egy családi archívumból került elő. A filmet egy Amerikában élő magyar származású orvos forgatta, az 1948-ban tett magyarországi látogatásán” – írtuk, most pedig a teljes nyersanyagot megmutatjuk, Tarnóczi József jóvoltából. Színes film, ahogy még soha nem látta!
A Maradj Miskolcon Alapítvány gondozásában megjelent második kötet ismét gyerekeknek mutatja be Miskolc értékeit. Az alapítvány vezetői szerint a Milli és Rémi nem csupán mesekönyv, hanem a lokálpatrióta szemlélet szimbóluma.
Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember a Cukorbetegek Világnapja alkalmából a cukorbetegség szövődményeinek megelőzésére hívja fel a figyelmet és az érintetteknek természetesen megfelelő gyógynövényeket is ajánl.
On
Nyáron egyszer már megdöntötte a traktorok sebességrekordját a JCB, de úgy tűnik, hogy a Fastrac One szerintük nem lett elég gyors, ezért még egyszer nekifutottak. A továbbfejlesztett változattal bőven 200 km/óra feletti tempót mentek.
Több mint 14 ezer pályázat közül választották ki a Nature Photagrapher of the Year fotópályázat győztesét, idén Daróczi Csaba képe győzedelmeskedett.

Programok

-
városszerte