Ugrás a tartalomra
Békéscsabán rendezték meg a Helyi Televíziók Országos Egyesületének tavaszi találkozóját. A 90 helyi televíziót tömörítő szakmai szervezet tagja a Miskolc Televízió is.
A Mento Környezetkultúra Kft. és a MIKOM munkáját is díjjal ismerték el a Vöröskereszt és a Vörösfélhold világnapi ünnepségén. A Magyar Vöröskereszt Biatorbágyon több mint 250 közösség, önkéntes, tag, támogató, munkatárs számára adott át elismeréseket. A MIKOM Nonprofit Kft. az év médiatámogatója díjat vehette át.
Együtt, közösen a szebb környezetért – ehhez járult hozzá az a kedvezményes virágvásár, amit a Kis-Hunyad utcai lakótelepen élőknek rendeztek.
A Népkertben lévő Országzászlónál rendezvényt tartanak, ezért a rendőrség május 26-án, vasárnap reggel 9:15-től várhatóan 9:45-ig lezárja a forgalom elől a Görgey Artúr utca körforgalom – Lévay József utca közötti szakaszát.
A rajongóknak örömhír: ismét közös turnéra indult Benyák Zoltán és Bíró Szabolcs, és a könyves találkozások egyik helyszíne Miskolc lesz. Május 24-én délután fél 5-kor a Tompa Mihály Könyvtárban találkozhatnak velük olvasóik.
On
Jánosik Gergővel beszélgettünk, akit még a rendőrség is felkeresett, hogy együtt készítsenek videót saját csatornájára. Hogyan is kezdődött? Miért? Mik a legnézettebb témák? Ki lehet-e fogyni az ötletekből? Ezekre a kérdésekre is válaszolt a videós.
A Modern Városok Programban a Diósgyőri vár környezetének rendezése programelem részeként bővítik a Bartók közben lévő parkolót.
Sok mindent megtanult élete során. Épp úgy ért a földhöz és a gyümölcsfákhoz, mint a szövéshez és fonáshoz. A kohászatban 20 éven át dolgozott. Az összegyűjtött emlékeit a kohászati múzeumnak szeretné majd adni. Kilencvenedik születésnapján Hollósy András önkormányzati képviselő is felköszöntötte.
Egy földútra próbált meg befordulni, vagy megfordulni, de az árokban kötött ki a Google Street View autója Magyarországon, Borsod megyében.
A Miskolci Állatkert selyemmajom családja az elmúlt hetekben utódokkal gyarapodott, mégpedig egyszerre hárommal. Az április közepén világra jött kölyköket a szemfüles látogatók már eddig is észrevehették, amint szüleik hátán kapaszkodnak, mostanra azonban már nagyobbak és erősebbek, így rendszeresen tekintgetnek szét élőhelyükön, sőt, néha már lemerészkednek a felnőttekről is, hogy saját lábukon ismerkedjenek a nagyvilággal.
On
A Harry Potter fanok legújabb zarándokhelyét alkotta meg a Universal park: a Tiltott Rengeteget.
Több mint 100 gyerek vesz részt a miskolci Mathias Corvinus Collegium FIT programjában. A négy éve működő miskolci központ tehetséges fiataljai között idén végez először nyolcadikos osztály.

Programok

-
Művészetek Háza