Ugrás a tartalomra
Ma este sorsdöntő Eb-selejtezőt játszik a magyar labdarúgó-válogatott Walesben, a Cardiff City stadionjában. Ha Dzsudzsák Balázsék győznek, akkor alanyi jogon kijutnak a jövő évi Európa-bajnokságra – hangzott el az M1 Nemzeti sporthíradójában.
Autóbusz-vezetői állásba keres jelentkezőket a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. A cég toborzót is tart november 28-án – közölte portálunkkal a városháza.

A Modern Vállalkozások Programja, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a BOKIK Vállalkozz digitálisan!  Fókuszban a turizmus digitális adatszolgáltatás címmel tartott konferenciát Miskolcon. Jövő év elejétől kötelező adatszolgáltatást vezetnek be a turisztikai vállalkozásoknál, ami a szektor fehérítését és a vállalkozások fejlődését egyaránt szolgálja.
A zip’s brewhouse még nyár közepén indította #mosolytfakaszt programját. Azóta minden héten kedden Borsod megyei gyermekotthonok lakóit fogadja az étterem, hogy egyrészt magas gasztronómiai élményt nyújtson a hátrányos helyzetű gyermekek számára, másrészt pedig hogy olyan életpályát mutasson számukra, ami kiszámítható jövőt biztosíthat a gondozott gyerekeknek.
November 17-e a koraszülöttek világnapja, ilyenkor a világ bármelyik nagyvárosában egy-egy szimbolikus épület lila fénybe borul. A kezdeményezéshez évek óta már Miskolc is csatlakozik, így vasárnap újra lilába „öltözött” az Avasi kilátó.
Kassa és Miskolc nevezetes emléktábláit tartalmazó fotókiállítás nyílt a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.
A Nemzetközi Diáknap miatt a tanulóknak szóltak elsősorban a novemberi termelői nap programjai – a finomabbnál finomabb falatok, bio élelmiszerek, kézműves portékák között persze a szülők, nagyszülők válogathattak. Nehéz az Erzsébet térről üres kosárral hazatérni…
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium idén is megrendezte a Modern Gyárak Éjszakáját. Tavalyhoz képest megduplázódott a programhoz csatlakozók száma: 12 szektorból 72 gyár nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, pénteken. Ezek a hazai üzemek a legkorszerűbb technológiával működnek és a nemzetközi piacon is versenyképesek. Perényi Zsigmond, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár érdeklődését is felkeltette a Hell Energy szikszói töltőüzeme és a Hagyó Kft., így őt is körbevezették az üzemekben.
Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember a Cukorbetegek Világnapja alkalmából a cukorbetegség szövődményeinek megelőzésére hívja fel a figyelmet és az érintetteknek természetesen megfelelő gyógynövényeket is ajánl.
Több mint 14 ezer pályázat közül választották ki a Nature Photagrapher of the Year fotópályázat győztesét, idén Daróczi Csaba képe győzedelmeskedett.
On
Olaszország több városában hétfőn is zárva tartanak az iskolák, temetők, közparkok a rossz idő miatt.
Árverésre bocsátják Diana walesi hercegnő kék bársonyruháját, amelyet akkor viselt, amikor 1985-ben John Travoltával táncolt a washingtoni Fehér Házban.
Az egészségügyért felelős államtitkár arra kér mindenkit, hogy a november 21-i „Ne gyújts rá!” kihívás keretében senki ne dohányozzon. Horváth Ildikó a hét elején Budapesten megtartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az e-cigaretta nem segít a leszokásban.

Programok

-
városszerte