Ugrás a tartalomra
A legkisebbektől a legnagyobbakig, több mint nyolcszázan vettek részt a 18. Barátság Maraton futóversenyen.
A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal nyújtotta át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. A legjobb férfi főszereplő kategóriában Görög László, a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja érdemelte ki az elismerést A velencei kalmárban nyújtott alakításáért.
Óriási sikerrel zárult szombat este a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. A Művészetek Házában megrendezett ünnepélyes zárógálán részt vettek a filmszakma képviselői, hazai és külföldi alkotók jelenlétében átadták a fesztivál díjait.
Micsoda jó hely ez itt – jegyezték meg többen, amikor megérkeztek a Honvéd pályára a Kiss János alpolgármester által támogatott Főzőversenyre és Családi Napra szombaton. A hagyományteremtő céllal szervezett programra tizenegy csapat nevezett: többségében gulyás rotyogott a bográcsokban.
Multifunkciós rendezvényhelyszínné vált Miskolc két kulturális színtere.
On
A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál nagyjátékfilmes versenyszekciójában mutatták be Magyarországon először Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét, melyet Magyarország idén nemzetközi film kategóriában nevezett az Oscar-díjra. A filmet az alkotók is elkísérték Miskolcra. Interjú.
Alejandro Landes brazil rendező Monos című háborús drámája kapta a legjobb filmnek járó Pressburger Imre-díjat szombaton a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztó gáláján.
Folyt a must, a harmonikás elhúzta a kilátogatók kedvenc nótáját – kellemes őszi időben tartottak szüreti napot szombaton Hejőcsabán, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház udvarán.
A turini békekötés ratifikálását és egyben az olasz és a magyar kultúra találkozását eleveníti fel a Diósgyőri vár hétvégi programja.
Több száz mazsorett táncos látványos felvonulásával kezdődik VII. Miskolci Mazsorett Találkozó vasárnap a belvárosban. Az esemény házigazdája a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Miskolci Mazsorett Együttes volt, amely Európa-bajnoki címek, dobogós helyezések mellett világszerte – Lengyelországtól Dél-Afrikáig – eredményesen képviselte hazánkat.
Újra felgördült a függöny a látogatók előtt szombaton a Miskolci Nemzeti Színházban.
Újra kvaterkát rendeztek Miskolcon, ezúttal a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik kísérőprogramjaként. Szombat este ismét benépesültek az avasi pincesor.
Megnyitották ifj. Bóta István középiskolás fotókiállítását a Miskolci Egyetemen. Az alkotó a Földes Ferenc Gimnázium tanulója, aki felvételein keresztül szeretné rávenni korosztályát, hogy mozduljanak ki szobáikból, hagyják ott a virtuális világot, és lessék meg a természet titkait a Bükkben.

Programok

-