Ugrás a tartalomra
On
Egyetlen, felülnézetből készült fotóval mutatták meg a miskolci központi kórház Fej- Nyaksebészeti Osztályának szakemberei, hogy mi minden szükséges egy teljes pajzsmirigy eltávolításhoz. Ezzel ők is teljesítették a Tetris Challenge kihívását. Az internetes kihívás lényege, hogy különböző szakmák képviselői egyetlen felülnézetből készült fotóval szemléltessenek mindent, ami a hivatásukhoz szükséges.
Október 15-e 1969 óta a fehér bot világnapja az ENSZ döntése értelmében. A Diósgyőri vár különleges tárlatát a látássérült emberek is felfedezhették, a „látó” embereket pedig érzékenyítette a program.
Már a bölcsődések is érzik azt a bizsergető érzést, amit a szerelem okoz az emberben, a kamaszokat pedig a hormonváltozások miatt foglalkoztatja, de akár idős korban is eshetünk szerelembe. A sok-sok generációt felölelő téma most a Legyen eszed, hogy eszed legyen programban mozgatta meg az iskolásokat.
Október 25. és november 3. között rémisztően jó programokon vehetnek részt a családok a halloweeni jelmezbe öltöztetett Avalon Parkban. Amíg a gyerekek édességet gyűjthetnek a Maya Játszópark dermesztő programjain, a felnőttek egy gokartbajnokságon szállhatnak harcba értékes nyereményekért.
Október 16-án tartják az Élelmezési Világnapot. A Miskolci Egyetem a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének szakmai támogatásával csatlakozik a nemzetközi, csaknem 150 országban működő mozgalomhoz, amely kampányával a szegénység és az éhezés problémájára kívánja felhívni a figyelmet.
A CosHelp jelmezes kórházlátogatás önkéntes csapata járt a napokban Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjában.
Megérkezett Miskolcra, a Szent István térre Máté Bence lélegzetelállító természetfotó-kiállítása. November 3-áig ingyenesen megcsodálhatják a miskolciak 20 év munkáját 623 fotóban 330 négyzetméter üvegfelületen. – Mindig rácsodálkozom mennyire káprázatos az az élővilág, ami körülvesz minket. Ez valamilyen szinten egy narkotikum is, mert minél többet figyelem őket, minél többet tanulok, annál inkább rájövök, mennyi mindent nem tudok, és milyen pici porszemek vagyunk ebben a rendszerben – fogalmazott Máté Bence a megnyitón.
Különös történetű állatbefogadásról ír a Duna-Dráva Nemzeti Park Facebook-oldala.
Ismét a művészfilmeket ünnepeljük a 9. Mozinet Filmnapok alkalmával, az országos rendezvénysorozathoz Miskolcon a Művészetek Háza Béke Art moziterme csatlakozott. Az október 17-20 között tartó programon több premier előtti filmvetítésre is kedvező áron válthatnak jegyet a nézők.
Október 18-án ünnepli a makik világnapját a Miskolci Állatkert és Kultúrpark.
Oroszország még gondolni sem akar arra, hogy katonai konfliktusba sodródhat Törökországgal az Északkelet-Szíriában zajló török offenzíva miatt - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Rijádból.
A Miskolci Galéria Alkotóházában tartottak egy grafikusműhelyt, aminek zárókiállítása a Rákóczi-házban volt. A megnyitón köszöntőt mondott Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszék tanszékvezető egyetemi docense.

Programok

-
Művészetek Háza