Ugrás a tartalomra
A két évtized után Miskolc újra megrendezte a testvérvárosok közötti futóversenyt.
Túl van a tervezett munkák felén az a több mint száz szakember, akik május 13. óta a Keleti pályaudvar karbantartását végzik.
Kereken száz irodalmi összeállítás hangzott el az elmúlt években, általában havonta egyszer a Feledy-házban. Vagyis a századikat éppen ezen a hétvégén ünnepelték meg az előadók, akik kedvenceiket idézték az egész napos összejövetelen.
Már nem először énekelnek és zenélnek gyerekek, hogy súlyosan beteg és mozgássérült gyerekeknek segítsenek. A jótékonysági hangversenynek idén is a Szent Anna templom adott otthont vasárnap délután.
Idén még a belvárosba is szerveztek programot a sport jegyében, de a lillafüredi helyszíneken ismét bemutatkozhatott mintegy ötszáz sportszerető, és a folyamatosan bővülő számú sportágak közül újra választhatott a rendezvénysorozatra érkező számos érdeklődő.
Egy másfélmillió legódarabból készült tárlatot nézhetnek meg az érdeklődők az Ady Endre Művelődési Házban. A kiállítás érdekessége, hogy a gyerekek hosszú órákat tölthetnek el újabb darabok, akár egyszerű mozaikok megépítésével. Közben találkozhatnak a gyűjtemény tulajdonosával is, csak ezen a hétvégén.
Kastély majális elnevezést kapta az a rendezvény, ami a Bárczay Kúria udvarán várta főleg a gyerekeket egy kis könnyed közös szórakozásra. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház már évek óta virágzik, most vasárnap virágcsomagot is ajándékoztak az első ötszáz helyszínre érkezőnek.
Mindig is költőnek készült. Termékeny szerző, több műfajban alkot: versek, novellák, gyerekversek, mesék írója. Fecske Csaba Miskolc szellemi életének egyik meghatározó alakja, ismert és népszerű irodalmár. Munkásságáért idén PRO URBE kitüntető címet adományoz a város a költőnek.
A középkorba repítették vissza azokat a látogatókat, akik a Diósgyőri vár gasztrokalandjára jelentkeztek szombaton. Most nemcsak tárlatvezetés volt, hanem középkori étkek vacsorája és egy ehhez kapcsolódó könyvnek a bemutatása.
Herman Ottó tudományos díjat kap idén Dr. h. c. Bárczy Pál és Bárczy Tamás, apa és fia. A műszaki tudományok és az űrtechnológia területén végzett kiemelkedő kutatási tevékenységük eredményeként vehették át a város tudományos elismerését.
Miskolc nagyon sokat jelent számomra, 1950 óta élek itt. Látom a város hihetetlen mértékű fejlődését, az előrelépést úgy a gazdaság, mint a közlekedés terén – mondja Nagy Alfréd, aki életútja során elért eredményei, emberi magatartása és értékrendje, valamint Miskolcért végzett munkája alapján Gálffy Ignác életműdíjat kapott.