Ugrás a tartalomra
A Bartók Plusz Operafesztivál kísérő programjai közé tartozott egy zenés gyermekprogram az Egressy Béni–Erkel Ferenc Zeneiskola udvarán. A tíznapos rendezvénysorozat esetlegesen leendő fellépőit várták az eseményre vasárnap délelőtt 10 és délután 4 óra között.
Alekszejev Tamara és a Volán Fehérvár csapata nyerte a nők versenyét az öttusázók országos bajnokságán Budapesten.  A miskolci Guzi Blanka második helyen végzett az ob-n.
Ország-világ, magyarok milliói álltak értetlenül, a felindultságtól megrendülten, a gyalázattól kővé dermedve az Úzvölgyében nemrégiben történt katonatemető-rongálás képeit látva. Mi, miskolciak még inkább támadva érezhetjük magunkat, hiszen a „háziezredünk”, a 10-es honvédek sírjait rongálták-taposták felhergelt (?) román nacionalisták.
Egyre többen jönnek ki az idén már kilencedik alkalommal megszervezett hagyományos rendezvényre. Van itt játék a család gyermek tagjainak, színpadi programok és főzőverseny pedig a felnőtteknek is.
Június 14-23. között az MVK Zrt. különjáratként útnak indítja veterán Ikarus autóbuszát, amellyel a belváros nevezetességeit tudják megtekinteni az érdeklődők. A veterán autóbusz különjáratként közlekedik, kizárólag a járművön, vagy a bérletpénztárakban kimondottan erre a járatra váltott napijeggyel vagy családi jeggyel, ami egy utazásra vehető igénybe.
A káprázatos felvonulást követően gálahangversennyel nyitották meg pénteken este a Bartók Plusz Operafesztivál 2019-es programsorozatát a Miskolci Nemzeti Színházban.
Hat óvoda felújítására az önkormányzat 750 millió forintot fordít Európai Uniós pályázati forrásból. Lesz energetikai korszerűsítés és akadálymentesítés, a Belvárosi és a Diósgyőri Óvoda, a Leszih Andor úti, a Napraforgó, a Százszorszép és a Mesevár Óvoda tetejére napelemeket telepítenek. Ez utóbbinak a teljes villamoshálózatát is megújítják.
Kriza Ákos június 13-ai keltezéssel levelet intézett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, melyben elítéli az Úz-völgyi magyar katonatemetőben történt eseményeket – egyúttal polgármesteri keretéből 1 millió forintot ajánl fel a károk helyreállítására, a temető gondozására.
Miskolci étterem lett az olasz életstílus legújabb nagykövete. Az Avalon Ristorante az első vidéki vendéglátóhely, amely kiérdemelte az Olasz Kereskedelmi és Iparkamara által alapított, olasz éttermeknek járó elismerést. A több nemzetközi díjjal is rendelkező Avalon Park negyedik éve viszi világszerte Miskolc jó hírét.
Bábelőadás, templomi koncert, élményfotózás, kiállítás, dzsessz és operák a Bartók Plusz Operafesztivál második napján. Fotósunk a belvárosban járt és szép képeket készített a rendezvény résztvevőiről.
Egy varázslatos környezetben, a miskolci Gárdonyi Parkban lehet június 28-án élvezni a gitár forradalmárjának, Jimi Hendrixnek a muzsikáját a legkiválóbb interpretálásban.
Látványos felvonulással kezdődött meg az idei Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon. A rendezvény új és klasszikus operai élményeket kínál a közönségnek június 23-ig: itt mutatják be Eötvös Péter Az Aranysárkány című művét. A résztvevők többek között láthatják Puccini Bohéméletét és Bartók A kékszakállú herceg várát is. A tíznapos fesztivál Három tenor gálával zárul.

Programok

-
főleg a belváros