Ugrás a tartalomra
A Művészetek Háza idén is kicsalogatja az embereket, hogy a belváros szívében iszogatva és eszegetve töltsék a júliusi langyos nyárestéket.
Hagyományteremtő céllal a Filharmónia Magyarország – az Orgonapont koncertsorozathoz szervesen kapcsolódva – szombaton megtartotta az Orgonák éjszakája országos zenei programot, amihez Miskolc is csatlakozott.
Tovább bővít a Hell. Az italgyártó cégcsoport újabb gépsorának köszönhetően naponta hatmillió dobozt tudnak megtölteni. A több mint kétmilliárdos kapacitásbővítéshez a Magyar Kormány is hozzájárult.
Kiemelten figyelnek a kisgyermekkel érkező családokra a királynék várában.
A Miskolci Nemzeti Színház A velencei kalmár című előadása a Színikritikusok Díja öt kategóriájában is várományos, valamint az Elza-trilógia befejező része, az Eklektikon 2048 is kapott jelölést.
Idén három kéthetes turnusban fogadja az általános iskolásokat a perecesi napközis tábor. Egyszerre csaknem 200 gyerek pihenhet, és sportolhat a természetben. A táborozást az önkormányzat támogatja. A szülőknek csak annyit kell fizetni az étkezésért, mint a tanév idején. Sokan így teljesen ingyen nyaralnak.
Vérre van szüksége Lehoczki Lászlónak, aki bypass műtét előtt áll.
On
Torokba gombócot szorító érzéssel várod „a napot”? Már az összes lehetséges módon összeszámoltad a pontjaidat, és minden számításba jöhető tervet átfuttattál az agyadban? Itt az ideje kicsit lazítani: július 24-én ne gubbassz otthon egyedül a telefonodat szorongatva, hátha előbb érkezik „az” SMS, hanem vegyétek az osztálytársakkal nyakatokba a várost, és találkozzatok a Szinva teraszon! Várjátok együtt – egy fergeteges buli keretein belül – az idei ponthatárokat (is)!
On
Szeptember 6-án, pénteken a Miskolci Sörfesztiválon koncertezik a világhírű francia DJ és producer, Willy William – közölték Facebook-eseményben a szervezők.
Az ötven évvel ezelőtti Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről és a Földről alkotott képet – mondta a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.
Azt hittük, nagyobb meglepetés, mint Kálmán Olga indítása az őszi önkormányzati választáson a főpolgármesteri posztért, nem nagyon lehet ebben a témában. De lett.
Ugyan egész Európa az otthona lehetne, most mégis Magyarországon él a kovászolás és kenyérsütés egyik legkiemelkedőbb alakja Claudio Perrando. A világhírű pék ezúttal Miskolctapolcára látogatott, hogy az Avalon Ristorante pékjei és séfjei számára tartson egy gyors tréninget a tökéletes kovászról, dagasztásról és sütésről.

Programok

-
Diósgyőri vár felső várudvar
-
Diósgyőri vár
-
-
Gárdonyi Park