Ugrás a tartalomra
A Bartók Plusz Operafesztivál kísérőrendezvényeként hétfőn Miskolcra érkezett az „Úton van a Cziffra központ” országos kulturális roadshow. A délelőtt folyamán baráti hangulatban nézők közreműködésével zajlott Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész nyílt főpróbája a Miskolci Szimfonikus Zenekarral és Sárközy Lajos hegedű virtuóz zenekarával. A próbát követően a Szimfónia alapítvány támogatásában tehetséges roma gyerekek mutattak be zeneműveket, amelyet a kávéházi cigány zenekultúrával foglalkozó szakmai beszélgetés követett. Az estét Balázs János bravúros koncertje zárta.
Alig telt el nyolc év az első kormányablakok megnyitása óta, máris az egymilliomodik ügyfelet köszöntötték Miskolcon. Hétfőn délelőtt, a Kis-Hunyad utcai Kormányablakban Demeter Ervin kormánymegbízott üdvözölte az egymilliomodik miskolci ügyfelet, aki épp jogosítványát hosszabbíttatta meg.
Miskolc is kiemelt helyszíne az „Egy vérből vagyunk!” mottót viselő hatnapos jótékonysági futásnak. Sátoraljaújhely, Sárospatak és Szerencs után, a borsodi megyeszékhelyre június 24-én, hétfőn érkeznek a futók, akikhez csatlakozik Deák- Bárdos Mihály Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes, négyszeres olimpikon birkózó, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője és a Gyarmati Sport Általános Iskola diákjai is.
Pelenkázó ágyakat, tárolószekrényt és éjjeliszekrényeket is készítettek fővárosi fogvatartottak a Gyermekegészségügyi Központnak – jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón. A rabok egy jóvátételi program részeként döntöttek úgy, hogy valamit szeretnének visszaadni a társadalomnak.
A Múzeumok Éjszakáján váltson jegyet és szálljon fel a Herman Ottó Múzeum különjáratára! Ügyeljen rá, le ne késse a csatlakozást a Miskolci Galéria irányába és a megfelelő pillanatban érkezzen a Színészmúzeumba! Utazzon térben és időben, induljon a dinók korából, landoljon a kortárs művészetek világába vagy fordítson az idő kerekén!
On
Az előzsűri a beérkezett nevezések után választotta ki azt a harminckettőt, amellyel a nézők és a zsűri szeptember 13. és 21. között találkozhatnak a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramjában.
Ország-világ, magyarok milliói álltak értetlenül, a felindultságtól megrendülten, a gyalázattól kővé dermedve az Úzvölgyében nemrégiben történt katonatemető-rongálás képeit látva. Mi, miskolciak még inkább támadva érezhetjük magunkat, hiszen a „háziezredünk”, a 10-es honvédek sírjait rongálták-taposták felhergelt (?) román nacionalisták.
A Bartók Plusz Operafesztivál kísérő programjai közé tartozott egy zenés gyermekprogram az Egressy Béni–Erkel Ferenc Zeneiskola udvarán. A tíznapos rendezvénysorozat esetlegesen leendő fellépőit várták az eseményre vasárnap délelőtt 10 és délután 4 óra között.
Suzanne Collins előzményregényt ír Az éhezők viadalához - erősítette meg a héten a Scholastic kiadó. Az egyelőre cím nélküli mű 2020. május 19-én jelenik meg és Panemben játszódik, ám 64 évvel az eredeti trilógia előtt - írja a BBC hírportálja.
Több magyar felhasználó fiókját is felfüggesztette a Facebook, és most bizonyítaniuk kell személyazonosságukat. Számos oldal kedvelői száma is nagyot esett, ebből arra lehet következtetni: rendszerszinten változott valami a Facebook fake-fiók szűrési gyakorlatában.
„Bérelj kenut és fizess egy zsák szeméttel. Igen, jól hallottad, a tavi túra csapata nem kér mást, csak szedj össze egy zsák szemetet a Tisza-tavon és kapsz egy kenut fél napra… Várunk szeretettel a Bázisunkon. Tiszafüred Albatrosz kikötő, Tavi túra bázis, keresd a Tutajost." – olvasható a Tisza-tavi túra Facebook csoportban.
Miskolci étterem lett az olasz életstílus legújabb nagykövete. Az Avalon Ristorante az első vidéki vendéglátóhely, amely kiérdemelte az Olasz Kereskedelmi és Iparkamara által alapított, olasz éttermeknek járó elismerést. A több nemzetközi díjjal is rendelkező Avalon Park negyedik éve viszi világszerte Miskolc jó hírét.

Programok

-
főleg a belváros