Ugrás a tartalomra
Kisebb lehűlés várható a jövő héten: a leghidegebb órákban mínuszok is lesznek, de sok lesz a napsütés és a maximumok többfelé 15 fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
A Petőfi téri koszorúzást követően elindult az ünnepi menet, hogy a város több pontján néma főhajtással és az emlékezés koszorúival róják le tiszteletüket a ’48-as forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt. A városi megemlékezés – a koszorúzásokat követően – a nemzeti színekbe öltözött Erzsébet téren folytatódott, ahol Kriza Ákos polgármester és Hubay György országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.
A március 15-ei ünnepségsorozat szombaton is folytatódott.
Idén is kitüntetéseket, állami elismeréseket adtak át az 1848. március 15-i forradalom évfordulója alkalmából. Több miskolci is elismerésben részesült.
Országos BMX-versenyt rendeztek szombaton a Factory Arénában. Ezzel indították a tavasz első napjait. Az évadnyitó eseményen mintegy harminc induló volt, mint hagyományosan már más években is.
A hagyományoknak megfelelően a március 15-ei ünnepségsorozat reggel 8 órakor az Avasi temetőben kezdődött Szemere Bertalan, Palóczy László, Butykai József és Horváth Lajos síremlékének megkoszorúzásával.
Oldalára dőlt egy mentőautó az Üllői út és a Hunyadi utca kereszteződésében szombaton. A mentőautó egy személyautóval ütközött össze. Az elsődleges információk szerint a balesetben senki nem sérült meg, a mentők további vizsgálatokra három embert kórházba vittek.
Együtt 40 éve!!! címmel új stúdióalbumot készített a Karthago együttes. A négy évtizede változatlan felállásban játszó rockzenekar április 13-án különleges koncerttel ünnepli a kerek jubileumot.
Áradnak a folyók az Egyesült Államok középnyugati államaiban, több települést már kiürítettek, Missouri államban a kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett.
Negyven kilogramm műanyag zacskót találtak egy bálna gyomrában, melynek tetemét a Fülöp-szigeteken mosta partra a tenger - számolt be róla a The Guardian online kiadása hétfőn.
A tünetek első megjelenésétől kezdve gyógyszeres terápiával jól kezelhető az ízületi gyulladás - erről beszélt Mihola Dóra reumatológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
Mintegy három liter folyadékra van szüksége egy átlagos súlyú felnőttnek naponta; a pontos mennyiségét a testsúly határozza meg - mondta Miháldy Kinga dietetikus szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Programok

-
Béke Art mozi
-
Diósgyőri Gimnázium
-
Művészetek Háza