Ugrás a tartalomra
A magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi két év legjobb játékát nyújtva hátrányból fordított és nyert 2-1-re vasárnap a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.
Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a Hangok-Varázsa Tehetségkutató versenyt Miskolcon, ahol a város és Borsod-Abaúj-Zemplén megye legkiválóbb tehetségeit keresték.
Március utolsó napjaiban is lesznek mínuszok, a maximumok a legtöbb helyen 20, helyenként viszont 10 fok alatt alakulnak majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
Melyik magyarországi egyetemnek van a legszebb campusa? A miskolciak már sokszor bizonyították, hogy össze tudnak fogni egy jó ügy érdekében, tegyük meg ezt most is, az egyetemünkért!
Különleges színházbejárással várják az érdeklődőket március 27-én 16:00 órától a miskolci teátrumban.
Újabb rangos mérkőzésnek adott otthont a közelmúltban az "Év Stadionja" címet elnyerő DVTK Stadion. A Kárpátaljai Református Egyház Labdarúgó Válogatottját fogadta a Magyar Parlament SE Diósgyőrben szombaton délután.
A víz az élethez nélkülözhetetlen természeti erőforrás. Erre az egyszerű igazságra mutat rá újra és újra a víz világnapja, amelynek alapvető célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, az édesvízkészletek veszélyeztetettségére, valamint arra a tényre, hogy a vízhez való hozzáférés alapvető emberi jog – erről beszélt Tassonyi Annamária, a Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezetének elnöke a víz világnapján, a Miskolci Egyetemen rendezett konferencián.
Harmadik alkalommal várja a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a tánc szerelmeseit a Miskolci Nemzeti Színházban. Az április 24-27. között zajló találkozóra a Miskolci Balett neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg idén is, akiknek színvonalas produkciói a kortárstánc legújabb trendjeit, különleges irányait képviselik, így az érdeklődők egy sűrített képet kaphatnak a kortárstánc mai világáról.
Egy nagyobb testű kutya naponta akár öt liter vizet is megiszik. A Miskolci Állatsegítő Alapítványnál jelenleg csaknem háromszáz gazdátlan állat van. Rájuk is gondoltak a víz világnapján. A miskolci vízilabda és úszósport képviselői pórázt ragadtak és sétálni vitték a telep lakóit. A Bükki Víz Közalapítvány 1 köbméteres víztartályt ajándékozott az alapítványnak.
Az intézményben hetedik éve szerveznek programokat egyetemistáknak. Jogász-, gazdász- és informatikushallgatók ismerkedtek az ott folyó munkával csütörtökön.
Egy régi parasztház és a hozzá tartozó gazdasági épület felújításával 12 fogyatékkal élő személy számára alakítottak ki a Baráthegynél egy önálló életvitelt biztosító családias otthont. Az összességében mintegy 60 millió forintból felépült Fűzfás házat szerdán adták át ünnepélyes keretek között.
Ami az embernek a víz, az a teknősnek a saláta, a guanakónak a kaktusz, a szurikátának pedig a lisztkukac. A víz világnapjához a Miskolci Állatkert és Kultúrpark is csatlakozott. A látványetetéseken bemutatták, hogyan jutnak folyadékhoz természetes élőhelyükön a szavannák és félsivatagok lakói.

Programok

-
Ady Endre Művelődési Ház
-
Tompa Mihály Könyvtár és Petőfi Sándor Könyvtár
-
-
Népkerti Vigadó