Ugrás a tartalomra
A Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Filharmónia négy koncertből álló sorozattal kedveskedik közönségének. A különleges helyzetek különleges megoldásokat igényelnek…(x)
A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendjében Miskolc területén nem történt változás. A BMH Nonprofit Kft. a korábban kiközölt járatrend szerint üríti a hulladékgyűjtő edényeket.
Január 27. a holokauszt nemzetközi emléknapja. Ebből az alkalomból mutatunk néhányat a tragikus esemény legemlékezetesebb emlékőrei közül.
A támogatási kérelmek benyújtására február 15-ig van lehetőség.
A Mikes Kelemen út egyirányúsítása az Aulich utca irányából, fentről lefelé – ezzel a megoldással az ingatlanok előtti várakozás lehetősége megmarad továbbra is, valamint a járművek szembe találkozása által fennálló vitás és balesetveszélyes helyzetek megszűnnek.
Legalábbis ez rajzolódik ki az adatokból kilenc hónappal a múlt tavaszi karanténidőszak után.
Egy defibrillátort, egy nagyteljesítményű nyomtatót és tíz laptopot vettek.
Holokauszt: nem lehet távol maradni tőle.
Az MVK és a városháza szakemberei együtt dolgoznak a több sebből vérző közösségi közlekedés problémáinak orvosolásán.
Egy semmiből felbukkanó szarvas vagy az autó elé kirohanó vaddisznó - sok sofőr rémálma az időnként elkerülhetetlen vadgázolás. Csak az elmúlt héten volt olyan nap a megyében, amikor huszonnégy óra alatt négy különböző helyszínen is hasonló esetek történtek. A hideg idő miatt az állatok ilyenkor nehezebben találnak táplálékot és többet mozognak, gyakran keresztezve az autóutakat. Ezért a rendőrség fokozott óvatosságra int.
Akár több százezres büntetésre is számíthat az, aki engedély nélkül távolít el egy fecskefészket. A fecske ugyanis nemcsak védett, de hasznos állat is. Egy példány akár 1 kiló rovart, például szúnyogot vagy legyet pusztít el évente. A kormányhivatal adatai szerint egyre ritkábban fordul elő, hogy engedély nélkül távolítanak el fészkeket.
Szabó Istvánné nyugdíjas történelem-tanárnő ír a harmincas évekről és a Földes Ferenc nevét viselő gimnázium történetéről.