Ugrás a tartalomra
Február 13-15. között Beregszász művészetét és kultúráját ismerhette meg a miskolci közönség a Határtalan Napok rendezvénysorozaton. Az idei programok különlegessége volt, hogy a színház, a zene, a képzőművészet és irodalom mellett most a film és a tánc műfaja is képviseltette magát!
Érmekkel tértek haza a birkózók a hétvégi minősítési versenyről.
On
A Mirehu munkatársai a szlovákiai Szepsibe utaztak, ahol már öt éve így gyűjtik a szemetet. A Mirehu ügyvezetője elmondta: A rendszer kialakítására elsősorban a belvárosban lenne nagy szükség. Ennek köszönhetően ugyanis tisztább lenne a környezet és kevesebb helyet foglalnának el a kukák.
On
A kárpátaljai festészet legfrissebb remekeivel nyitott a Határtalan napok. A Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület legfőbb célja, hogy megismertesse a miskolci közönséggel a határon túli magyarság művészeti életét. A Határtalan napok idei programsorozatának vendége Beregszász művészközössége.
A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága a cégcsoport hét tagvállalata esetében, az év elején hirdetett vezetői álláspályázatot. A beérkező 128 dokumentumból, az Igazgatóság többlépcsős szakmai szűrést végzett, a pályázatban kiírt szempontrendszer szerint.
Amikor egy-egy bevásárlókörút alkalmával betértem a Batóról elnevezett üzletházba, sokáig azt hittem, hogy annak névadója, tulajdonosa, üzemeltetője lehet. Még az is megfordult a fejemben, hogy egy névösszevonásból eredő mozaikszóval van dolgom, de arra sosem gondoltam volna, hogy az elnevezés egy olyan férfit takar, akinek a ma álló épülethez vajmi kevés köze van. Bár ha a Bató családot körülvevő legendákat vesszük alapul, ez a kijelentés nem feltétlenül állja meg a helyét.
Emberfeletti a kitartása a komáromi Ironmannek! Szőnyi Ferenc az egyetlen ember a világon, aki kétszer is teljesítette a dupla decaironmant, vagyis hússzoros ironman távot. Ez azt jelenti, hogy 76 kilométert úszott, 3600 kilométert kerékpározott és 844 kilométer futott. Soha nem adott még fel triatlont. Péntek délután pedig Miskolcra jött – a Népkerti Aktív program első vendégeként –, hogy meséljen nekünk ezekről az átlagember számára elképzelhetetlennek tűnő távokról.
Egyre nehezebben találnak mozdonyvezetőket a német vasúttársaságok, miközben az utasok száma az év elején bevezetett adócsökkentés révén tovább emelkedik.
A „nagy nap” tavaly csaknem 64 ezer pár életében jött el a KSH statisztikája szerint, erre utoljára 30 éve volt példa. De mi tart össze két embert élete végéig? A házastársi „párbajokon” hogyan tudunk túllendülni? Megváltozik a kapcsolat dinamikája, ha jön a baba?
Az énekesnőről nemrég készült ez a fotó. Úgy tűnik, tovább karcsúsodott.
Két budapesti, a harmadik helyen pedig egy miskolci hamburgerezőt jelölt meg a dobogós helyen Magyarország legjobb 25 burgerezőjének összesítésében egy utazási magazin.

Programok