Ugrás a tartalomra
Miniszteri elismerő oklevelében részesítette Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Duberné Dunaveczki Évát, a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetőjét. „Elismerés nélkül is ez volt és továbbra is ez lesz a hivatásom" – nyilatkozta portálunknak, mikor a miniszteri elismerésről kérdeztük.
Az Ady művelődési ház lett a második hivatalos poptörténeti pont Miskolcon. Az ország több városában táblák emlékeztetnek arra, hogy a kulturális intézmények zenetörténeti jelentősége pótolhatatlan.
A családon belüli erőszak már nem csak a nőket érinti. Miskolcon a szakemberhez forduló bántalmazottak 15 százaléka férfi. A Krízisambulancián heti két új esettel találkoznak, többségük lelki trauma áldozata. A kapcsolati erőszakról szólt a Szociális Munka Hetének programja, amelynek a Miskolci Egyetem adott otthont.
Napközben hidegek a radiátorok – ezt jelezte néhány fogyasztó a MIHŐ felé. A miskolci hőszolgáltató szolgáltatási igazgatója elmondta, a radiátorokat a külső hőmérséklet alapján szabályozzák. Természetesen ebből az következik, hogy ha kint meleg van, a radiátorok hőmérséklete alacsony. Az elmúlt napok hőmérséklete napközben 14 – 16 Celsius fok között alakult. Ilyen időjárás mellett, a radiátorok hőmérséklete a 20 Celsius fok körüli szobahőmérséklettől alig magasabb, de ekkor is képes kifűteni a helyiséget, csak a fogyasztó tapintással ezt nem tudja érzékelni.
On
Csorba Piroska miskolci költőnő Miskóc c. versét feldolgozó videójával Mikita Dorka Júlia nyerte el a IV. Nemzeti VERSeny különdíját, de a húszéves színinövendék a versenyen nyújtott teljesítményéért arany minősítést is szerzett.
Közeleg a tél, egyre hidegebbre fordul az idő, az állatok ösztönösen készülnek a télre, a hidegre, a fagyokra, természetes élelemforrásaik elapadására. Ám nemcsak a vadon élők, hanem az állatkerti állatok is készülnek a zordabb időjárásra.
On
A szlovén autópályán egy Opel Corsa hajtott bele a magyar tartálykocsiba, ami a 20 méter mély szakadékba zuhant. Felkavaró felvételek.
Kikerült az Eurovíziós Dalfesztiválon induló országok listája, amin nincs rajta Magyarország, tehát most már biztos, hogy 2020-ban nem veszünk részt a nemzetközi megmérettetésen.
„Inkább vagyok meztelen, mint hogy szőrmét viseljek!" – szól a Magyar Szőrmeellenes Liga szlogenje és a figyelemfelhívó akcióhoz most 10 ismert hazai személyiség is az arcát adta. 
Hamarosan a magyar felhasználók számára is elérhető lesz a Google Térkép új funkciója, amely ötven idegen nyelven mondja ki a keresett helységnevet vagy címet a külföldi utazások során – írja sajtóközleményében a Google.
Udvarhölgy- és apródképzővel, kalandjátékkal, és új múzeumpedagógiai foglalkozással is várja a látogatókat a Diósgyőri vár. A bővülő programkínálattal nemcsak újszerű élményeket szeretnének nyújtani a szervezők, fontosnak tartják, hogy közösséget építsenek, „megfertőzzék” a fiatalokat a középkor szeretetével, akik a későbbiekben a vár rendezvényein is szerepelhetnek majd.
A Miskolc Dixieland Band, Gecse Attila lelkész és a Zemplén Táncegyüttes vehetett át Prima Díjat, Közönségdíjban pedig a Miskolc Steelers részesült szombat este, a Miskolci Nemzeti Színházban, a hagyományos Prima Gálán.

Programok

-