Ugrás a tartalomra
Ismét fogadja a gyerekeket a Miskolci Avastetői Óvoda Leszih Úti tagintézménye, amit 138 millió forint uniós pályázati pénzből újítottak fel. Az intézményben nyolc csoport működik, a gyerekek az átépítés ideje alatt a Szilvás úti óvodaépületbe jártak.
Medvecsalogatásra hívja az érdeklődőket a Miskolci Állatkert és Kultúrpark.
A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglal helyet a miskolci campus.
Vasárnap tartotta hagyományos megemlékezését a Vitézi Rend Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Törzskapitánysága a „málenkij robot” áldozatainak Vár utcai emléktáblájánál, Diósgyőrben.
Egyik legnagyobb szurkolója a nagymamája, bár mindig nagyon izgul érte, amikor csínyes szituációkba keveredik. Lipusz Emmának, a DVTK Jegesmedvék csatárának történetén keresztül mutatjuk be a női jégkorong szépségeit.
Szombaton 126. alkalommal tartottak nyílt napot a Fonoda utcán található Miskolci Állategészségügyi Telepen.
„Túl sok az árnyék ebben a városban, ezért döntöttem úgy, hogy a fényről fogok írni. Miskolc ezernyi titkát csak elhullajtotta az emlékezet, hogy egyszer újra megtaláljuk őket. Amint felemeljük és markunkban tartjuk, máris fényesedni kezdenek” – írja Miért Miskolc? című kötetében Fedor Vilmos. A lokálpatrióta 63 válaszban indokolja meg, hogy miért szereti Miskolcot.
Nemzetközi viszonylatban is ritka, hogy egy zenekar 41 éven át változatlan felállással és töretlen népszerűséggel tudjon a pályán maradni. Kevesen ismerik ennek a titoknak a nyitját, mi most a legautentikusabb személyt, Szigeti Ferit faggattuk a receptről, annak apropóján, hogy a Karthago Miskolcon, február 7-én, az Ady Művelődési Házban lép fel.
On
Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át nyáját.
Nem Kínában, hanem helyben, Bajorország tartományban okozhatta a megbetegedést a koronavírus a Kínából kiindult járvány első megerősített németországi eseténél - jelentették kedden német hírportálok a tartományi hatóságok közlése alapján.
A Halászbástya második világháborúban megsérült és elveszettnek hitt két szobra, valamint számos további épületmaradvány került elő a budai Várban, a Dísz tér 2. alatti egykori Külügyminisztérium pincéjének feltárásakor a Nemzeti Hauszmann Program során végzett munkálatok során.
A galápagosi óriásteknős két kihaltnak tekintett fajának rokonai után kutatnak a szakemberek egy tíznapos tudományos expedíció keretében a csendes-óceáni szigetcsoporton – jelentette be a Galápagosi Nemzeti Park.

Programok

-
-
-
Miskolc