Ugrás a tartalomra

100 millió eurót ajánlott fel Salma Hayek férje a Notre Dame újjáépítésére

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. április 16. kedd 11:55
Adománygyűjtést kezdeményezett a francia köztársasági elnök az órákig lángokban álló párizsi Notre Dame megmentéséért. Salma Hayek férje, Francois-Henri Pinault nem kevés összeggel járult hozzá a város jelképének újjáépítéséhez.

Salma Hayek milliomos francia férje 100 millió eurót szán saját vagyonából a Notre Dame katedrális újjáépítésére – írja a Dailymailre hivatkozva a hirado.hu. Az üzletember, Francois-Henri Pinault néhány órával azután tette meg a bejelentését, hogy felcsaptak a lángok Párizs 850 éves jelképében.

Pinault, aki 2009-ben vette feleségül a mexikói származású Salma Hayek színésznőt, a Kering vállalat vezérigazgatója, melyhez olyan luxus brandek tartoznak, mint a Gucci és az Yves Saint Laurent.

„Mint oly sokan másokat, engem is sokkolt és elszomorított, ahogy a Notre Dame-ot elborította a füst. Szeretlek Párizs!” – írta közösségi oldalán Pinault színésznő felesége, Salma.

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök röviddel éjfél előtt újságíróknak azt mondta, újjáépítik a Notre Dame-ot. Közölte, hogy már kedden adománygyűjtést kezdeményeznek Franciaországban és külföldön az újjáépítéshez, és kérte a világ „legnagyobb tehetségeinek” segítségét is.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!