Ugrás a tartalomra

3 milliárd forintnyi fejlesztés Alsózsolcán

Utoljára módosítva
2019. október 02. szerda 09:00
Alsózsolca megtartó erejének növelése, a fiatalok számára kedvező lehetőségek - többek között ezekkel foglalkozna Fenyő Márk független polgármesterjelölt Alsózsolcán. A fórumon a családok otthonteremtési kedvezményeiről is kaphattak tájékoztatást a helyiek.

Ha Alsózsolca nem lenne, én sem lennék – mondta Fenyő Márk független polgármesterjelölt lakossági fórumán. Nagyszülei és szülei is Alsózsolcát választották otthonuknak. Számára a legfontosabb, hogy felvirágoztassa szeretett városát.

- Szeretném többek között a közbiztonságot fejleszteni, a városfejlesztés, illetve a vállalkozásfejlesztés szintén kiemelt szerepet kap a programban – nyilatkozta Fenyő Márk, független polgármesterjelölt. - Szeretnék nagyvállalatokat idehozni az ipari parkba, illetve a megszerzett tízéves tapasztalatomat az alsózsolcai lakosság szolgálatába állítani.

Az elmúlt években Alsózsolcára – Csöbör Katalin országgyűlési képviselőnek köszönhetően - három milliárd forintnyi kormányzati támogatás érkezett. A fórumon sokakat érdekelt az otthonteremtést segítő, kormányzati családvédelmi akcióterv is.

A kormány intézkedéseinek sora szorosan összefügg a népesedéspolitikával – emelte ki Görög Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője. - A kormány kiemelt célja, hogy népesedési fordulatot indítson be. Ennek nagyon fontos eleme az, hogy segítsük a fiatal családokat saját tulajdonú, megfelelő méretű otthonhoz jutni. Ez a gyermekvállalási tervek szempontjából is kulcskérdés.  

Többek között a babaváró programról, a 2020-ban induló nagyszülői GYED-ről is tájékoztatták a résztvevőket a fórumon. Kovács Levente a Magyar Bankszövetség főtitkára a fiataloknak kínált hitel lehetőségeket mutatta be a fórumon. Elmondása szerint ezeknek a lehetőségeknek köszönhetően a gyermeket vállalók anyagilag nem járnak rosszabbul, mint azok akik nem alapítanak családot. A szakember kitért arra is, hogy mennyire fontos a fiatalok gyakorlati tudása. Büszkeséggel töltötte el, hogy Fenyő Márk polgármestejelölt, aki tanítványa és kollégája volt a Miskolci Egyetemen, a megszerzett elméleti tudás mellé a megfelelő gyakorlatottal is rendelkezik, amit polgármesterként kamatoztatna.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!