Ugrás a tartalomra

Ádám almái – egy gyümölcsöző komédia a Játékszínben

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 05. csütörtök 09:56
Anders Thomas Jensen film-forgatókönyve alapján Szabó Máté rendezi a színház legújabb darabját, amelynek bemutatója pénteken lesz.
Simon Zoltán (b) Adam, Rózsa Krisztián (b2) Kalid, Szirbik Bernadett (j2) Sarah és Lajos András (j) Gunnar szerepében az Ádám almái című komédia próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2019. december 4-én. Az Anders Thomas Jensen filmforgatókönyve alapján készült színdarabot december 6-án mutatják be Szabó Máté rendezésében. MTI/Vajda János

A börtönből frissen szabadult Ádámot tizenkét hét közmunkára ítélik. A mindig derűs pap, Iván közösségébe kerül, különös alakok közé. Iván elmondja Ádámnak, hogy a róla szóló jelentésben az áll: gonosz – olvasható a Miskolci Nemzeti Színház honlapján a darabról. Szerinte viszont nincsenek gonosz emberek, a világ csak akkor gonosz, ha a gonoszt keresik benne. Náluk mindenki a szép dolgokra igyekszik koncentrálni. És bár az utóbbi időben a Sátán többször is próbára tette őket, eddig visszaverték a támadásait. Iván arra kéri Ádámot, tűzzön ki maga elé egy célt. Mindegy, hogy mi az. Ádám a kert büszkeségét, az almafát veszi célba, a gyümölcséből almatortát akar sütni. Ádáz küzdelem veszi kezdetét, mert a Sátán sem tétlenkedik... Az Ádám almái színpadi változata, amit Miskolcon most először láthat a közönség, Anders Thomas Jensen azonos című dán-német filmje alapján készült, amit 2005-ben nagy sikerrel játszottak a magyar mozik, 2006-ban pedig az Európai Filmakadémia díjára jelölték – olvasható az ismertetőben.

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!