Ugrás a tartalomra

Akadálymentesített homokozót kapott az óvoda, a Győri kapu

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 01. hétfő 09:50
Nagy segítség az új játék, a hagyományos homokozóban nem tudnak játszani. Az egyedi homokozó kialakításánál figyelembe vették, hogy a gyerekek mozgásukban korlátozottak, sőt vannak, akik kerekes székesek.

Gyorsan a gyerekek kedvence lett a különleges homokozó. A József úti óvodában évfolyamonként mintegy 160 gyerekről gondoskodnak. Közülük mintegy 20-an speciális nevelést igénylő gyerekek. Az új homokozót már a kerekesszékes óvodások is használni tudják.

Smizsánszkiné Marján Ida óvodavezető ismertette: a speciálisan kiképzett részt is tartalmazó homokozót is használhatják, akiknek a gerincdeformitás miatt problémáik vannak. Nem tudnak egyenes tartással ülni például. – Ezen a homokozó játékon hasonló testhelyzetben támasszal képesek úgy homokozni, hogy a szem-kéz koordinációjuk hosszútávon biztosított, tehát a fejlődésük sokkal eredményesebb – tette hozzá.

Fotó: Juhász Ákos

Hollósy András, a városrész önkormányzati képviselője szerint is nagy szükség van az óvodában egy ilyen különleges kialakítású homokozóra, amit azonban nemcsak az intézmény kicsinyei, hanem mások is használhatnak. – A Kincső Alapítvány felajánlásával, Miskolc város közvetítésével jutott el ide, a József utcára ez a nagyszerű játszóeszköz. Ami külön nagyszerű: hogy speciális kezelési igényű gyermekek kapták meg. Nemcsak az intézményben, hanem az egész városrészben, aki úgy érzi, hogy rászorul vagy szeretne játszani, térítésmentesen használhatják – tette hozzá.

Az új homokozó, amelyben a sérült és egészséges gyermekek együtt tudnak játszani, mintegy 685 ezer forintba került.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!