Ugrás a tartalomra

Anyját védte - majd megölte apját

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 10. hétfő 09:27
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt.

A vádlott Szomolyán élt szüleivel, valamennyien italozó életmódot folytattak. A férfi apja ittasan rendszeresen vitatkozott családtagjaival, ilyenkor kölcsönösen szidalmazták egymást, sokszor tettlegességre is sor került., és 2018. júliusában a férfi egyszer késsel támadt a feleségére. 


Így történt 2018. decemberében is, a vádlott és szülei nagyobb mennyiségű bort fogyasztottak, közülük leginkább az apa ittasodott le. A délutáni órákban, a családi házban a vádlott apja és anyja összevesztek, a vita hevében a férfi elővett egy nagyméretű konyhakést, mellyel rátámadt a feleségére, meg akarta szúrni. A vádlott azonban bement szülei hálószobájába, odalépett az apjához, kicsavarta kezéből a kést, majd számon kérte magatartásáért.


Az apja azonban vissza akarta szerezni a kést és dulakodni kezdtek. A férfi nyakon és mellkason szúrta az apját, aki erősen vérezni kezdett és összeesett. Az erősen felindult vádlott azonban azt mondta az apjának, hogy megérdemelte, mert ő kereste a bajt, és többször közepes, illetve egy esetben nagy erővel mellkasán és hasfalánál megszurkálta a földön fekvő apját.

A feleség megpróbálta megakadályozni a fia cselekményét, rákiabált, hogy ne csinálja, de a férfi  nem tudott leállni és ezután is tovább szurkált. Később a vádlott elküldte az anyját a szomszédba, hogy hívja ki a mentőket, ő pedig folyamatosan megkísérelte újraéleszteni az apját, azonban ez nem járt sikerrel, mivel a tüdőket és a szívet is sértő szúrások következtében elhalálozott.


A vádlott addig jogos védelmi helyzetben járt el, amíg az anyját védte a támadástól, azért nem büntethető, azonban amikor a földre került és magatehetetlen állapotban lévő apját többször megszúrta, ezen cselekményéért büntetőjogi felelősséggel tartozik. 
Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.
 

További hírek

Olvasnivaló