Ugrás a tartalomra

Átlépte a 340 ezret a fertőzöttek száma Magyarországon

mti
Utoljára módosítva
2021. január 09. szombat 09:53
Több mint 2700 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 340 459 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 114, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 554 főre emelkedett – derül ki a koronavirus.gov.hu oldal legfrissebb adataiból.

A gyógyultak száma jelenleg 193 172 fő, aktív fertőzött 136 733 fő van. 5126 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 365-en vannak lélegeztetőgépen. Egy nappal korábban 2907 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, 115, többségében idős, krónikus beteg hunyt el pénteken.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének megvédése érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken tett bejelentése értelmében így a január 11-ig tartó szigorító intézkedések február 1-jéig érvényben is maradnak, valamint a középiskolákban is marad a digitális oktatás, szintén február 1-jéig.

Fotó: Végh Csaba

Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra. Eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer ember oltását teszi lehetővé. Jövő kedden pedig újabb 39 ezer ember számára érkezik oltóanyag. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra – köztük Miskolcra – szállították ki.

Csütörtökön megkezdődött négy nagylétszámú idősotthonban, így a miskolci Őszi Napsugár Otthonban is a védőoltások beadása.

A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra már több mint egymillióan regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu honlapon és postai úton.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!