Ugrás a tartalomra

Augusztusban már premiert tartana a Miskolci Nemzeti Színház

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. június 18. csütörtök 15:06
Június 18-tól minden további korlátozás nélkül látogathatók a kulturális rendezvények zárt térben is. Ezért a miskolci teátrum Nyári Színházba hirdetett előadásai a Kamaraszínházban, valamint a Nagyszínházban lesznek láthatóak. Augusztusban pedig már premiert tartanának.

– Most kezdődik tulajdonképpen az újabb újratervezés – fogalmazott a színház igazgatója. Béres Attila megkeresésünkre elmondta, hogy az időjárás viszontagságainak ne legyenek kitéve, a Kamaraszínházba, illetve a Nagyszínházba viszik az előadásokat, már ettől a héttől.

A korábban a Nyári Színházba hirdetett Francia rúdugrás június 18-19-20-i (csütörtök, péntek, szombat) előadásait a Kamaraszínházban mutatják be változatlan időpontban, tehát este fél 9-től. A pénteki és szombati előadások fennmaradó helyeire csütörtöktől válthatók jegyek a színház jegypénztárában. A már megváltott Nyári Színházi belépők érvényesek a Kamaraszínházba, a nézőtéri dolgozók segítenek helyet foglalni. A jövő heti előadások már a megszokott kezdési időpontban, azaz 7 órától láthatóak.

A Francia rúdugrás mellett a Feketeszárú cseresznye és a Betörő az albérlőm című előadásokat láthatja július közepéig a közönség. Előbbit – az óriási érdeklődésre való tekintettel – a Nagyszínházban tekinthetik meg a nézők – mondta el Béres Attila. Ezekre az előadásokra június 22-től válthatók jegyek, kizárólag a színház jegypénztárában.

– Bár nem megszokott, fogalmazhatunk úgy is: rendhagyó dolog, de már augusztusban elkezdünk játszani. Sőt, terveink szerint egy premierünk is lesz a nyári hónapban: az előző évadból elmaradt Szerelmes Shakespeare című darabbal nyitunk.

Az igazgató rámutatott: az augusztus, valamint a szeptember eleje nagyon sűrű lesz számukra, hiszen meghívást kaptak – két előadással is! – a Pécsi Országos Színházi Találkozóra (POSZT), a Városmajori Színházi Szemlére, a kaposvári gyermek- és ifjúsági színházi biennáléra, a nyíregyházi VIDOR Fesztiválra, és ők nyitják Tokajban az írótábort is. Tulajdonképpen Magyarország összes nagy kulturális fesztiválján képviselteti magát a miskolci teátrum.

– Rengeteg meghívásnak kell eleget tennünk, de a feszített munkatempó ellenére is augusztustól elkezdünk játszani a Nagyszínházban, a Kamaraszínházban és a Játékszínben is – hangsúlyozta Béres Attila.

Vígjáték, musical, operett, mese, táncjáték, tragikomédia, opera, színmű – a Miskolci Nemzeti Színház a megszokottnál ugyan kevesebb, kilenc bemutatóval jelentkezik a 2020-2021-es évadban, a műfaji változatosság azonban ezúttal sem marad el – mindezekről ITT olvashat bővebben.

A következő napok részletes műsorát pedig IDE kattintva tekinthetik meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!