Ugrás a tartalomra

Automotive Hungary – a magyar járműipar csúcstalálkozója

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 19. szombat 10:18
Szakmai és üzleti szempontból egyaránt sikeresnek értékelték a részvevők a most zárult 7. Automotive Hungary Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást és a vele egy időben rendezett Autótechnika-Autodiga szakkiállítást.

A magyar járműipar az elmúlt kilenc évben megduplázta a kibocsátását, miközben 34 százalékkal nőtt a szektorban foglalkoztatottak száma – mondta a kiállítás megnyitóján György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Hozzátette: idén az első nyolc hónapban csaknem 12 százalékkal bővült a hazai járműipar, miközben Németországban zsugorodik a termelés.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a megnyitón elmondta, a kiállítás rendszeresen megújul, az Automotive Hungary az iparág fejlődésével évről évre növekszik. Az idei rendezvényre 15 ország 200 kiállítója hozta el termékeit, újításait, a program több mint 10 ezer látogatót vonzott a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

A négy magyarországi autógyár – az Audi, a Mercedes, az Opel és a Suzuki – mellett a legnagyobb beszállítók és szolgáltatók, valamint állami szervezetek és a szakmai szövetségek voltak jelen. Az autógyártás teljes spektruma jelen volt, a formatervezéstől, a gyártáson át a szervizig.

A rendezvényen többek között hat egyetem képzésért felelős vezetői vitatták meg az iparág és a képzés kapcsolatát. Elhangzott olyan vélemény, hogy újra kell gondolni a felsőoktatás céljait, a konkrét tudás helyett a diákok szemléletmódjának és gondolkodóképességének fejlesztése az igazán fontos. Az oktatási intézményeknek az iparral folyamatos és értéket kereső kapcsolatban kell állniuk.

Tizenhat egyetemi csapat részvételével rendezték a kiállításon a mérnökhallgatók hagyományos versenyét, a Techtogether-t, amelyet idén az Arrabona Racing Team - Széchenyi István Egyetemcsapata nyert.

Másodszor hirdette meg a Hungexpo Zrt. az Automotive Hungary Innovációs Termékdíj pályázatot. Három Innovációs nagydíjat és két Különdíjat osztottak ki.

Az esemény mögött ezúttal is széles körű szakmai és állami támogatás állt, ez tette lehetővé a magas színvonalú szakmai programok megvalósítását. A kiállítás szakmai partnere a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE), a Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA); a kiállítás fővédnöke: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter volt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!