Ugrás a tartalomra

Az egymilliomodik miskolci ügyfelet köszöntötték

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 20. csütörtök 10:03
Alig telt el nyolc év az első kormányablakok megnyitása óta, máris az egymilliomodik ügyfelet köszöntötték Miskolcon. Hétfőn délelőtt, a Kis-Hunyad utcai Kormányablakban Demeter Ervin kormánymegbízott üdvözölte az egymilliomodik miskolci ügyfelet, aki épp jogosítványának érvényességi idejét hosszabbíttatta meg.
Fotók: Parai Roland

Az első kormányablakok 2011-ben kezdték meg működésüket. Ma már évente csaknem 280-300 ezer ügyfél érkezik a miskolci kormányablakokba. – Ez a szám dinamikus fejlődést mutat – fogalmazott Demeter Ervin, hozzátéve: induláskor egyetlen helyen lehetett ügyet intézni az egész megyében, ma már ezt Miskolcon négy helyen, és egy mobil kormányablak buszban is megtehetik az ügyfelek.

Demeter Ervin érdeklődésünkre elmondta, alapvetően a személyes okmányok ügykörével kapcsolatban érkeznek a kormányablakba az ügyfelek. Ide tartozik a személyi igazolvány, a jogosítvány és a lakcímkártya ügyintézése. Mint mondta, a második nagy ügykör az úgynevezett kormányablakos ügyek, vagyis a szociális és egészségbiztosítási ellátásokhoz kapcsolódó ügyek, és mintegy 20 százalékot tesz ki a gépjárművekhez kapcsolódó ügyintézések köre.

Zemlényi István a jogosítványának érvényességi idejét hosszabbította meg hétfőn délelőtt, a Kis-Hunyad utcai Kormányablakban. Elmondása szerint, gyors az ügyintézés, időpontfoglalás nélkül is viszonylag hamar sorra került, teljes mértékben meg van elégedve a kormányablak ügyintézésével.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!