Ugrás a tartalomra

Az enyhe időhöz „alkalmazkodik” a fűtés napközben

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 11. hétfő 14:30
Az elmúlt időszakban a MIHŐ Kft-hez több fogyasztói jelzés érkezett, hogy napközben hidegek a radiátorok. A városháza sajtóosztálya közleményben tájékoztat.

A radiátorokba érkező fűtővíz hőmérsékletét a külső hőmérséklet alapján automatika szabályozza. Ez azt jelenti, hogy minél hidegebb az időjárás, annál melegebbek a radiátorok. Természetesen ebből az is következik, hogy ha kint meleg van, a radiátorok hőmérséklete alacsony. Az elmúlt napok és az előttünk álló hét időjárása napközben 14 – 16 Celsius fok közötti nappali hőmérsékletet mutat. Ilyen időjárás mellett a radiátorok hőmérséklete a 20 Celsius fok körüli szobahőmérséklettől alig magasabb. A radiátor azonban ekkor is képes kifűteni a helyiséget, még abban az esetben is, ha a fogyasztó tapintással ezt nem tudja érzékelni. Az automatikus szabályozás egy okos és a fogyasztók számára hő és -költségtakarékos megoldás.

A bejelentések alapján a MIHŐ Kft. több lakásban is hőfokmérést végzett, melynek eredményeként a helyiségek hőmérséklete 22-24 Celsius fokot ért el.

A MIHŐ Kft. azt tanácsolja fogyasztóinak, hogy bejelentés előtt mérjék meg az adott helyiség hőmérsékletét, és amennyiben az nem éri el a lakóközösség által elfogadott és kért hőmérsékleti értéket, akkor keressék a közös képviselőt illetve a fűtési megbízottat, aki intézkedhet a fűtési menetrend állításáról – tájékoztatott közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

(Külső képünk illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!