Ugrás a tartalomra

Az újabb miskolci kuriózum: a méteres bor

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 10. csütörtök 17:57
Idén először választottak úgynevezett Miskolci Méteres Borokat. Az István Nádor Borlovagrend rendezvényén egyedi palackjaiba kerültek a szakértők által kiválasztott nedűk. A rendezvényen a helyi borászat népszerűsítése, ez által pedig a helyi gasztroturizmus fellendítése volt a cél.

Színes műsorokkal egybekötve tartott borkóstolót az István Nádor Borlovagrend szerdán. Az eseményen több helyi borász és civil szervezet is bemutatkozott. A szakemberek a szakma minőségének fontosságára is felhívták a figyelmet.

Végh Csaba képgalériája!

Idén először választották meg a Miskolci Méteres Borokat, fehér, rosé és vörös kategóriában, amelyek egyedi formájú, egy méteres palackba kerültek. Az ötletet Czupper András borlovag nagymester adta.

– Sehol nem láttam egy méretében egyedi, kiugró kivitelezésű palackot. S akkor jött az ötlet: miért is ne lehetne a bort méterre mérni? A kivitelezés után a termék szabadalmi levédése is megtörtént.

Tokaji, tibolddaróci és nyékládházi pincészetek italai kerültek a különleges üvegekbe. Az eseménnyel a helyi szőlővidék adottságaira hívták fel a figyelmet. Veres Pál polgármester, aki a rendezvény fővédnöke volt, úgy fogalmazott köszöntőjében: Miskolc nagyszerű éttermei mellett a helyi borászok, bortársaságok és borkedvelők sokat tudnak abban segíteni, hogy a város turizmusa fejlődni tudjon. A „méteres” bor pedig egy olyan újabb unikális dolog, amitől híresek lehetünk.

Az István Nádor Borlovagrend több mint 20 éve azon dolgozik, hogy öregbítsék Miskolc, Bükkalja és Tokaj-Hegyalja jó hírnevét. A rendezvénnyel a kiválasztott borokat szeretnék népszerűsíteni.

További hírek

Olvasnivaló