Ugrás a tartalomra

Az utolsó simításokat végzik az új Operatív Műveleti Központon

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 07. szerda 15:01
Csaknem ezer térfigyelő kamera, huszonnégy tévéből álló monitorfal, és háromszor annyi rendész figyeli majd éjjel-nappal Miskolc különböző pontjait.

Hamarosan teljesen üzemképes lesz az Operatív Műveleti Központ, amit a Miskolci Önkormányzati Rendészet központjában alakítanak ki. A monitorok már működnek, jelenleg a tesztelés és a kamerák bekötése zajlik. Egyszerre csaknem száz kamera képét tudják majd figyelni innen.

Fotó: Mocsári László

– Fizikai valójában kész van a Műveleti Központ, a belső festések megtörténtek, beszereztük az irodabútorokat, a technikai berendezés is működik már. Jelenleg tesztidőszakát éli ez az Operatív Műveleti központ – tájékoztatott a MIÖR igazgatója. Kovács László Csaba hozzátette, kameraképek már érkeznek ide, a technikusok és informatikusok pedig azon dolgoznak, hogy ezek megfelelően jelenjenek meg.

A térfelügyeleti rendszert üzemeltető rendészek számára összesen tizenhat munkaállomást építettek ki, a huszonnégy tévéből álló monitorfalon látják majd az összkamera képeket a MIÖR munkatársai. Egy monitoron akár négy kamera képét is figyelhetik, de a tervek szerint egy-egy kameraképet több monitorra is ki tudnak vetíteni. Az egy-egy kiválasztott kameraképen történő eseményeket pedig ráközelítve, sőt irányítva is tudják figyelni.

Az Operatív Műveleti Központban tizenhatan dolgozhatnak majd, jelenleg öten figyelik a kamerákat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!