Ugrás a tartalomra

Badány Lajos: Másnap elszállítottam a zöldhulladékot

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 20. szombat 18:32
Nem volt tiltó tábla láthatóan kihelyezve, nem használt trágár szavakat, másnap pedig elszállította a zöldhulladékot – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Badány Lajos arra reagálva, hogy több médium is arról cikkezett a napokban, hogy a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese illegálisan helyezett el hulladékot Mályi külterületén múlt hétvégén. 

A személyemmel kapcsolatban megjelent lejárató célzatú írásokra, melyben azt állítják, hogy agresszív mondatok kíséretében zöldhulladékot helyeztem el Mályi külterületén, az alábbi tényeket közlöm – kezdi közleményét Badány Lajos. - Egy üdülőövezetben ingatlannal rendelkező ismerősöm megkért, hogy az udvarán összegyűjtött csekély mennyiségű elszáradt tuja és fenyő tűlevelet a furgonommal vigyem ki a település határában levő fahulladék lerakathoz. Az illető rendelkezik szemétszállítási szerződéssel, de zöldhulladék gyűjtő zsákja nem volt. Emiatt szó sem lehetett "több zsák" elhelyezéséről. Az általa megjelölt területen – a cikkekben megjelent állításokkal ellentétben – akkor nem volt tiltó tábla láthatóan kihelyezve. A helyszínen kb. másfél-két méter magasan és 20 méter hosszban álltak az odahordott, levágott gallyak. Ennek a végébe öntöttem le a tuja és tűleveleket.  Megerősítem, hogy senkinek semmilyen trágár szót nem mondtam, aki ilyet állít, az hangulatkeltő célzattal rágalmaz.

20 perc múlva, mikor indultam kifelé a településről, megállított egy helyi képviselő, Jakó László, aki közölte velem, hogy egy helyi facebook csoportban arról cikkeznek, hogy zöldhulladékot raktam le, a láthatóan mindenki által e célra használt területen. Mondtam neki, hogy elnézését kérem, ha szabálytalanul jártam el, és másnap reggel elszállítom az általam odatett tűleveleket. Ez meg is történt, az ezt igazoló fényképeket rögtön át is küldtem neki.  Telefonon beszéltünk, és megköszönte a korrekt hozzáállásomat. Ha az ügy kapcsán bármiben segítségére lehetek a helyi önkormányzatnak, természetesen állok rendelkezésükre.

Tényszerűen ennyi történt, mely esetet egyes politikai indíttatású sajtóorgánumok és személyek - nyilvánvaló lejárató célzattal - valótlanságokat állítva, számos média csatornán közzétettek. Állításaimat tanúkkal tudom igazolni, az alaptalan rágalmakkal szemben a szükséges jogi lépéseket megteszem – zárul a sajtóközlemény. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!