Ugrás a tartalomra

Balzsay Károly másodszor is legyőzte a rákot

24.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 20. kedd 10:32
Balzsay Károly, a magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya másodszor is legyőzte a rákot. A profi világbajnok a 24.hu oldalnak beszélt a betegségéről.

A betegségen 2014-ben már egyszer áteső 40 éves Balzsay elmondta, 2018 elején jelentkezett nála a kór újabb jele, s bár decemberig elsősorban a munkával foglalkozott, a kezelést nem halogathatta tovább.

„Ezúttal csak két kemoterápiás kezelést kaptam. A 2014-essel ellentétben azonban olyat, ami egyenként háromhetes bennfekvéssel járt. Egy hétig folyamatosan csöpög beléd az anyag, a sokkot utána két hétig piheni a szervezet. Mindezt úgy, hogy az elején 0–24-ben be vagy kötve, és bár van egy fél steril szobád tévével, vécével, ahol tudsz mozogni, mégis úgy érzed, láncra, pórázra vagy kötve. Ez a létező legrosszabb” – idézi a 24.hu cikke Balzsayt, aki ezután átesett a csontvelő-átültetésen.

Fotó: Marjai János /24.hu

A gyógyulási folyamat mellett a nyár elején állt ismét munkába, s most úgy tűnik, ismét jobban van, minden rendben. A helyzet ugyanaz, mint 2014-ben: gyógyultnak csak akkor mondhatják, ha öt évig tünetmentes marad.

„Úgy fogom fel az egészet, hogy a betegségem egy párhuzamos olimpiai ciklus, egy időben két olimpiai felkészülést nyomok. Ha 2024-ben, Párizsban kvalifikálják magukat magyar bokszolók, netán még éremre esélyes is lesz köztük, és emellett 2024 végéig nem jön elő a betegségem, akkor minden oké. Az nekem felér két olimpiai arannyal” – fogalmazott Balzsay Károly.

(24.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!