Ugrás a tartalomra

Bánkúton már havazik

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. január 06. szerda 15:16
A Dunántúlon már reggelre fehérbe borult a táj, keleten többnyire eső esik, az Északi-középhegység magasabb pontjain viszont órák óta havazik.
n/a

Havazásba váltott át az eső Bánkúton – erről számolt be röviddel ezelőtt az Időkép. A meteorológiai portálra feltöltött videó tanúbizonysága szerint bár a reggeli, délelőtti órákban Miskolchoz hasonlóan még a Bükk-fennsíkon is eső esett, mostanra kifehéredett a táj, és szépen gyarapszik a hóréteg a sípályán. Az aktuális helyzet a Bánkúti Síklub honlapján is nyomonkövethető.A havazást egy mediterrán ciklon hozta, ennek köszönhetően a Dunántúl több pontja már reggelre kifehéredett. Később – ciklon kelet felé helyeződésével – Pest megyében, Budapesten is havazni kezdett.

Keleten többnyire eső esik jelenleg is, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein – így például Bánkút mellett a Mátrában is – már órák óta havazik. 

A meteorológusok előrejelzése szerint soron következő mediterrán ciklon pénteken a Dunántúlra és a déli tájakra hozhat kisebb havazást, majd vasárnap délután délnyugatról újabb, de már jelentősebb havazás érkezik. Azt írják, a legtöbb hó a délnyugati határ közelében hullhat, itt hétfő reggelre 5-6 centiméteres hótakaró is kialakulhat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!