Ugrás a tartalomra

Bérük harminc százalékáról mondtak le a DVTK labdarúgói, edzői, vezetői

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 01. szerda 09:48
A gesztussal a sportolók a klub menedzsmentjének intézkedéseit támogatják.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt kialakult gazdasági válsághelyzetre reagálva a DVTK menedzsmentje pénzügyi megszorító intézkedésekről határozott. A működési költségek csökkentése mellett a vezetőség közös megegyezéssel csökkenti a menedzsment tagjai, a labdarúgók, az edzők és a klub többi munkavállalójának fizetését – írta közleményében a klub.

Kiemelték, rövid egyeztetést követően a labdarúgók, a Feczkó Tamás vezette szakmai stáb és a menedzsment tagjai lemondtak április 1-től fizetésük 30 százalékáról. A többi munkavállaló bére jövedelmük függvényében sávosan, kisebb mértékben csökken, tekintetbe véve szociális szempontokat is.

- A döntések egyetlen célja a klub működésének megfelelő színvonalon történő fenntartása, annak érdekében, hogy a járvány vége után hasonló struktúrában tudjon a DVTK tovább működni, mint a koronavírus megjelenése előtt. Az a célunk, hogy a lehetőségekhez mérten megtartsuk sportolóinkat és dolgozóinkat. Azt mi sem tudjuk, hogy a járvány meddig tart, de azt igen, hogy a gazdaság és azon belül a szórakoztatóipar, amelynek egyik legfontosabb ága a sport, egyelőre beláthatatlan mértékben sínyli meg a járvány okozta helyzetet. Ezeket a nagyon nehéz döntéseket most kell meghozni a jövő érdekében - mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!