Ugrás a tartalomra

Beszámolt a főkapitány a megye közbiztonságáról, majd elköszönt

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 25. csütörtök 15:40
A megyei közgyűlés egyik témája a térség közbiztonsága volt.
Beszámolt és elköszönt dr. Vereckei Csaba megyei rendőr-főkapitány.

Csökkent a bűncselekmények száma, nőtt a nyomozati és a felderítési eredményesség is tavaly – mondta a megyei rendőrfőkapitány a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat közgyűlésén. Dr. Vereckei Csaba beszámolójában arra is kitért, hogy a közlekedésbiztonság és az új pszichoaktív anyagokhoz kapcsolódó bűnözés elleni küzdelem a két legkritikusabb területe a munkájuknak.  "Új módszereket és új eszközöket kell megragadnunk. A korábbi, most már idézőjelben klasszikusnak mondható kábítószer bűnözést az élet felülírta és teljesen más formái jelentek meg" - emelte ki a főkapitány.

A másik ilyen terület a közlekedésbiztonság. Dr. Vereckei Csaba elmondta, hogy a sérüléses balesetek és a sérültek száma is mérséklődött tavaly, viszont a halálos balesetek arányát tovább kellene csökkenteni. A beszámolóban elhangzott: az elvárt színvonalat tavaly is tudta hozni a rendőrség. "Kivétel nélkül szinte valamennyi statisztikai adattal jellemezhető témában, mutatóban javulást tudtunk elérni - jelentette dr. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány. - Csökkentek a bűncselekményszámok, szinte valamennyi kategóriában. Az eredményességünk ehhez mérten javult. Nőtt a nyomozati és felderítési eredményességünk is."
Hangsúlyozta: a megye rendőri állománya stabil, az utánpótlás is folyamatos, de még így is - létszámát tekintve - a működőképesség határán messze túl van.

A rendőrfőkapitány beszámolója után bejelentette: 13 év szolgálat után szeptembertől a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon folytatja pályafutását. Vereckei Csaba felszólalásában megköszönte a Megyei Önkormányzat korrekt és támogató hozzáállását. "Voltak jogértelmezési problémák néha egyedi ügyekben, talán nem is értettünk mindig egyet. Jogos kritikákat is kaptunk, mert természetesen mindig mindent tökéletesen nem lehet csinálni. De egyetlen alkalommal sem tapasztaltam azt, hogy engem vagy rajtam keresztül bármelyik kollégámat, rendőrömet bántotta volna bárki is. Ezt nem tudom kellőképpen megköszönni, abban bízom, hogy a további pályafutásom során hasonló körülmények között és hasonló támogatással fogom tudni majd a munkámat végezni."


Elismerések rendőröknek, tűzoltóknak
Díjazták a megye kiemelkedően teljesítő rendőreit és tűzoltóit a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat Közgyűlésén. A Megye Közbiztonságáért Díjat ketten vehették át. Török-Búzás Péter rendőr őrnagy az ózdi, Pauló Tibor rendőr főtörzszászlós pedig az Encsi Rendőrkapitányságon szolgál. A Megye Tűzbiztonságáért Díjat is ketten kapták. Szabó Péter tűzoltó alezredes a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon dolgozik, Kovács Attila pedig a Borsodnádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!