Ugrás a tartalomra

Bezárták a Bitskey uszodát Egerben

mti
Utoljára módosítva
2020. február 26. szerda 11:29
Elővigyázatosságból meghatározatlan időre bezárták a Bitskey Aladár Uszodát Egerben, ahol kedden edzést tartott a hétvégén egy észak-olaszországi nemzetközi kupamérkőzésről hazatért helyi vízilabdacsapat – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
Forrás: Facebook/Agria TV

A városvezető az észak-olaszországi koronavírus-fertőzésekről vasárnap megjelent első hírek nyomán hétfőn reggel telefonon kért útmutatást a Belügyminisztériumtól, ahol azt a tanácsot kapta: a mérkőzésről hazatért játékosokat és stábtagokat ne engedje be az uszodába. Kedd délután azonban az ÁNTSZ hivatalos állásfoglalásban tájékoztatta a klubot, hogy a csapat visszatérhet a létesítménybe, ahol megtarthatják edzéseiket és a soron következő meccseket is.

Mirkóczki Ádám jelezte: megdöbbenve vette tudomásul, hogy a játékosok és a stábtagok nem estek át laborvizsgálaton. „Bár ez orvosszakmai kérdés, ám az laikusként is nyilvánvaló: kérdőívek alapján nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy az érintettek bármelyike vírushordozó vagy beteg” – mondta.

Ezt figyelembe véve elővigyázatosságból a létesítmény határozatlan időre szóló bezárásáról döntött szerda délelőtt.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!