Ugrás a tartalomra

Biztonságnövelő intézkedések a Búza téri piacon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 27. péntek 12:35
Az árusok és a vásárlók érdekében számos biztonsági intézkedést hozott a Miskolci Piac Zrt. (x)

Miskolc. A koronavírus-járvány visszaszorítása, lassítása érdekében hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a Búza téri piac is új, ideiglenes nyitva tartással várja a vásárlókat – tájékoztatta lapunkat Wiandt András, a Miskolci Piac Zrt. vezérigazgatója. A vásárcsarnok a következő időszakban a hétköznapokon reggel öt és délután három között várja az érdeklődőket, hétvégén viszont változatlan lesz a nyitvatartás. A koronavírus terjedése ellen több intézkedést is tett az üzemeltető.

- Több automata-kézfertőtlenítő gépet is kihelyeztünk a csarnok területén, melyeket bárki díjmentesen vehet igénybe. Növeltük a takarítószemélyzet létszámát is annak érdekében, hogy a látogatók által gyakran megfogott, megérintett felületeket, például padokat, ajtókat, kilincseket vagy éppen a nyomógombokat folyamatosan, rendszeresen tudjuk tisztítani. Napi szinten, permetező fertőtlenítővel is pluszban biztosítjuk a piac higiéniáját – részletezte Wiandt András.

Az árusítópultokat minden órában fertőtlenítőszerrel tisztítják, az árusító és a vásárló közötti fizikai kontaktus elkerülése érdekében pedig a megvásárolt árut és a készpénzt külön átadóhelyre kell pakolni.  A pultoknál és pénztáraknál minimum másfél méterre, de ha lehetséges még nagyobb távolságra kell állniuk a vásárlóknak, és a higiénia megőrzése érdekében minden árusítással foglalkozó személynek kötelező a kézfertőtlenítés.

- Nagyon kérem az árusítókat és a látogatókat, hogy ebben a nehéz helyzetben viselkedjenek felelősségteljesen és óvják meg saját és környezetük egészségét, tartsák be a fentebb felsorolt intézkedéseket a Búza téri piac teljes terültén – tette hozzá az üzemeltető cég vezérigazgatója.

Wiandt András kiemelte, szeretnék, hogy a Búza téri piacon árusító kereskedők portékái minél kényelmesebben és biztonságosabb módon legyenek beszerezhetők, „Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél előbb elindíthassuk az on-line vásárlást. Reményeink szerint még áprilisban megkezdődhet a házhoz szállítás, melynek részleteiről később szintén tájékoztatni fogjuk a vásárlóinkat!”

A VÁSÁRCSARNOK nyitva tartása 2020. 03. 24-től:

HÉTFŐ: 05:00-15:00

KEDD: 05:00-15:00

SZERDA: 05:00-15:00

CSÜTÖRTÖK: 05:00-15:00

PÉNTEK: 05:00-15:00

SZOMBAT: 05:00-14:00

VASÁRNAP: 05:00-12:00

AZ ÚJ NYITVATARTÁS VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES!

A 2020.03.27-ÉN KIHIRDETETT KORMÁNYRENDELET SZERINT A FENT FELSOROLT NYITVATARTÁSI NAPOKON 09:00-12:00 KÖZÖTT KIZÁRÓLAG A 65. ÉLETÉVÜKET BETÖLTÖTT SZEMÉLYEK (VÁSÁRLÓK) TARTÓZKODHATNAK A PIAC TERÜLETÉN! AZ EZEN KÍVÜL ESŐ IDŐSZAKOKBAN PEDIG KIZÁRÓLAG A 65 ÉV ALATTIAK LÁTOGATHATJÁK A PIACOT!