Ugrás a tartalomra

Boldog ebek, boldog kutyasétáltatók – nyílt napot tartottak az állategészségügyi telepen

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. január 25. szombat 16:38
Szombaton 126. alkalommal tartottak nyílt napot a Fonoda utcán található Miskolci Állategészségügyi Telepen.

Üdítővel és némi nassolnivalóval vártak minden kutyabarátot egy felemelő, simogatással egybekötött sétára, ami tökéletes alkalom arra, hogy megismerjék a telep állatait. Jelenleg egyébként 72 kutyáról és 4 cicáról gondoskodnak itt.

Aki volt már ilyen nyílt napon, az pontosan tudja: a látogatói szeretettől, figyelemtől az állatok nagyon sokat fejlődnek, számukra a legnagyobb ajándék a simogatás és a séta – így minden résztvevő jól érzi magát a közös időtöltés során.

Juhász Ákos képgalériája!

Lakatos Amina és Lakatos Adél is mosolyogva, közösen vezette pórázon az egyik kutyust. Érdeklődésünkre elmondták, hogy most vannak itt másodszor, és nagyon tetszik nekik, hiszen imádnak kutyát sétáltatni, simogatni.

– Van itt sok kedvencünk, Fülimüli például, de egyébként minden kutyát nagyon szeretünk – mondták a lányok. – Otthon van egy pulink, Bundi, vele is sokat szoktunk játszani.

Bányai Zsófiék már negyedszer látogattak el a nyílt napra. Otthon egy befogadott kutyájuk van, egy fekete labrador-keverék. – Fontosnak tartjuk, hogy eljöjjünk ide, mert látjuk, mekkora örömet szerez a kutyáknak, hogy sétálhatnak egy nagyot. Ez minket is feltölt, jövünk máskor is!

A Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány tagjai három éve segítenek abban, hogy a telepre bekerült állatoknak gazdát találjanak. Papp Vanda kuratóriumi elnök elmondta, ha valaki úgy érzi, hosszútávon is törődne valamelyik, sok megpróbáltatáson átesett kis védenccel, és felelősségteljes gazdija tudna lenni, a nyílt napon örökbefogadásra is van lehetőség. De ideiglenes befogadókat is várnak.

– Sajnos vannak ugyanis olyan állatok, amelyek több mint egy éve benn vannak, köztük Jason is. Ő egy 4 éves kan kutya, a Pingyomról hozták el, étlen-szomjan hagyták az egyik portán. Szörnyen nézett ki, minden bordája kilátszott… Kedves, aranyos nagymackó – tette hozzá mosolyogva.

Az eddig megrendezett nyílt napok fokozottan hozzájárultak a látogatókkal való jó kapcsolat erősítéséhez és egyre bővül azok száma, akik kijönnek és segítenek a védencek életét szebbé, tartalmasabbá tenni. Amire továbbra is szüksége van az itt lévő állatoknak: sok simogatás, nagy séták, némi fülvakargatás mellé sok kedves szó – és persze szerető gazdik.

És akár adományozhatunk is: törölközők, edények, hús, kutya szalámi, játékok, póráz, nyakörv stb. – minden ilyen felajánlást szívesen vesznek a telepen.

A gazdira váró állatokat megtekintheti a telephely honlapján, és a Miskolci Állategészségügyi Telep Facebook oldalán is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!