Ugrás a tartalomra

Bombagól a Szentpéteri kapuban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 23. hétfő 17:49
Micsoda jó hely ez itt – jegyezték meg többen, amikor megérkeztek a Honvéd pályára a Kiss János alpolgármester által támogatott Főzőversenyre és Családi Napra szombaton. A hagyományteremtő céllal szervezett programra tizenegy csapat nevezett: többségében gulyás rotyogott a bográcsokban.
Rotyog a bográcsban a gulyás

- Először, de remélhetőleg nem utoljára szervezzük meg a főzőversenyt és családi napot a Honvéd pályán. Egyelőre sportjátékokat hoztunk a családi délutánra, a megyei bajnokságon belül egy U14-es Miskolc-Tiszakeszi focimeccs is zajlik, jó ebédhez szól a magyar nóta, és természetesen már készülőben vannak a gulyáslevesek. Meglepetés ez a sporttelep mindenkinek, amely kínálja a további fejlesztési lehetőségeket. Jó társaságban lenni, szórakozni, sportolni, játszani, mozogni pedig minden korosztály szeret, ennek megfelelően szervezzük majd a további programokat a jövőben a Szentpéteri kapuban – foglalta össze Kiss János alpolgármester.

Alakszai Zoltán is kilátogatott a rendezvényre

Vidáman telt a nap a kellemes őszi időben, hiszen baráti társaságok és közösségek vettek részt a rendezvényen, akiknek öröm és kikapcsolódás volt a főzőverseny és családi nap. A szabadon rotyogó bográcsban tizenegy csapat főzött. A csapatok a sertéshúst, a burgonyát, a zöldségeket és a tűzifát a szervezőktől kapták.

Társasjáték

A Szentpéteri kapui lakótelepről több kisgyermekes család kipróbálta az óriás sakkot, az óriás dámát, a pingpongasztalokat, a kosárpalánkot, a viking sakkot és a pétanque-ot. Továbbá különböző asztali társasjátékok, ultisátor és rejtvényfejtő sátor szerepelt még az „étlapon”.

A győztes csapat: A Csajok

Végül persze a kóstolás és a jóízű falatozás sem maradt el. A Magyar László étteremtulajdonosból, Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztosból és Kiss János alpolgármesterből álló zsűri az ízek harmóniáját, a fűszerezést, az alapanyagok gazdagságát, az illatot is díjazta, amikor szoros versenyben kiválasztotta az első három helyezettet.

A zsűri: Magyar László (b), Rakaczki Zoltán (k) és Kiss János (j)

További hírek

Olvasnivaló