Ugrás a tartalomra

Bor, mámor, Miskolc: idén is népszerű az étterem hét

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2020. október 16. péntek 14:59
Szeptember 23-tól foglalhattak asztalt a DiningCity Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe azok, akik kulináris kalandokra vágytak.
Fotó: illusztráció

Országszerte mintegy 130 étterem komponált háromfogásos menüsorokat három különböző árkategóriában: 3900, 4900 vagy 5900 forintért, a felhasznált alapanyagok függvényében. A vasárnapig tartó programhoz idén négy vendéglátóhely csatlakozott Miskolcon: az Avalon Ristorante, a Lokalista Bistro, a Malom Étterem és az Öreg Miskolcz Étterem.

– A legutóbbi alkalommal vettünk részt először az Országos Étterem Héten, akkor nagyon jó eredménnyel zártunk – mondta lapunknak Taskó Ádám, az Öreg Miskolcz Étterem üzletvezetője. – Idén próbáltunk egy olyan menüsort összeállítani, ami felér az előző szintjéhez. Mi a 4900 forintos árkategóriában indultunk: az ételeket úgy válogattuk, hogy a menü tartalmazzon levest, előételt, háromféle főételt és kétfajta desszertet. A főételek is elég változatosak: kínálunk halat, marhát és sertéshúst is.

Taskó Ádám azt is elmondta, a szervezők nem szabták meg, hogy mi legyen a tányéron, csak a fogások számát és az elvárt minőségbeli minimumot határozták meg, a többit a séfekre bízták.

Nagyjából hasonló a vendégszám

- Szerencsére minimálisan érezzük csak a vírus hatásait az idei Országos Étterem Héten; nyilván nem tudunk olyan számokat produkálni, mint tavaly, de a hétköznapokon is megvolt a 30-40 főnyi foglalásunk, ami jónak mondható – véli Szepesi Gábor, az Avalon Ristorante kreatív séfje. – A hétvége pedig ennél is erősebben alakul. Igyekszünk a legtöbbet kihozni a helyzetből az adott körülmények ellenére is.

Az Avalon Ristorante is az exkluzív, 5900 forintos árkategóriában állította össze a menüit.

– Olasz étterem révén elsődlegesen ezt az arculatot szerettük volna a tányérokon is visszaadni, megmutatni, miben vagyunk igazán jók: ezt tükrözi az egyik összeállítás. A másik, Borsod Kincse fantázianevű menünket helyi alapanyagokból készítjük: környékbeli tenyésztőktől szereztük be a mangalicát például, de az almás pitében lévő alma is itteni termés. A harmadik összeállítás pedig a vega vendégeinknek kedvez.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!