Ugrás a tartalomra

Bővül a felsőzsolcai inkubátorház

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 29. péntek 13:51
Csütörtök délelőtt rakták le az alapkövét az ipari park területén elhelyezkedő épületnek – a beruházás több mint hatvanmillió forintból valósul meg.
Juhász Ákos képgalériája!

Nem csupán alapterületét illetően lesz nagyobb a Felsőzsolcai Ipari Park Inkubátorháza, de bővül a tevékenysége is, mi több, új munkahelyeket teremt a környéken élők számára.

Csaknem 600 négyzetméter alapterületen fekszik majd, és tökéletesen illeszkedik a már kész épülethez. Fehér Tibor projektvezető kifejtette: vasbeton szerkezetű a pontalap, maga az építmény acélszerkezet, a külső homlokzati falak szendvicsszerkezetű fémelemek lesznek.

A födém, a falak és a nyílászárók már a 2020-as év műszaki elvárásainak megfelelően készülnek. A földszinten főleg üzemi terület lesz kialakítva, az emelet bizonyos mértékben szintén üzemi területként működhet, illetve ott lesznek az irodák, raktárhelyiségek – részletezte.

A Felsőzsolcai Ipari Park első inkubátorházába rendkívül hamar beköltöztek a vállalkozások, ám az új épületben már most sincs egyetlen üres hely. Hatvani Tibor, a Felsőzsolcai Vállalkozásfejlesztési Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, jelentős igény mutatkozik erre a szolgáltatásra, hiszen gyakorlatilag már az avatás napján 90 százalékban találtak bérlőt a csarnokukra, illetve pár hónappal később 100 százalékban ki tudták adni az üres helyeket. Hozzátette: gyakorlatilag a kezdetektől napirenden volt az épület bővítése. Az érdeklődés pedig nem állt meg, már most további bővítésen gondolkoznak.

– A legjobb helyen valósítják meg a vállalkozásukat: Felsőzsolcán, itt az ipari parkban, közel Miskolchoz, az autópályához. Aki tehát ide jön, biztos, hogy jó helyet választ magának – ezt már Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mondta. Kifejtette továbbá: vannak külföldi cégek is, akik ide települnek, és bízik abban, ahogy a kormány mindent megtesz a gazdaság fejlesztése érdekében, úgy a vállalatok is élnek ezekkel a lehetőségekkel. Az országgyűlési képviselő hozzátette, a legfontosabb, hogy magyar vállalkozók, magyar kivitelezők dolgoznak itt.

Az inkubátorház új épületét több mint hatvanmillió forintból építik meg.

További hírek

Olvasnivaló