Ugrás a tartalomra

Bridzstanfolyam Miskolcon!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 16. hétfő 18:57
Ha szereted a szellemi sportokat, logikai játékokat, gyere bridzsezni!

Bár a mai világban egyre több dolog történik on-line, még a mai ember is kisgyermek korában azért valós játékokat játszott. Mindenki szeretett a családdal társasozni, sakkozni és kártyázni. Az emberek zömének mondanak valamit azok a kártyajátékok, hogy römi, kanaszta, 66, unó, makaó, lórum, snapszer és társaik. Akik komoly családi kártyás háttérrel rendelkeznek, azoknak az ulti, tarokk és bridzs is ismerős lehet. Viszont egészen biztos, hogy akárhonnan is jött az ember, a póker neve ismerősen cseng. Gyermekként szerettük mindet, kedvenc időtöltésünk volt, de kinőttünk belőle. Komolyabbak lettünk. Bonyolultabb dolgokkal kezdtünk el foglalkozni. Már-már felnőttünk, de az egészséges felnőttben mindig ott van a gyerek. Játszani is szeretünk, de sokszor csak az on-line tér marad, ahol újból játékokkal töltjük az időt.

A jó hír viszont az, hogy a bridzs nem csak egy laza kártyajáték, hanem egy komoly sport is. Hivatalosan is elismert sportág. Nemzetközi szervezetei vannak. Rengeteg versenyt szerveznek nemzeti és nemzetközi szinten. Szakirodalma van. Sőt, bármilyen hihetetlen, sok ember él belőle, nem is olyan rosszul.

A bridzs az egyetlen kártyajáték, ami nem szerencsejáték. Ugyanazokat a lapokat játszák a játékosok és az nyer, aki adott lapokból a legjobb eredményt tudja elérni. Ha neked rossz lapod van, a másik játékosnak is az lesz. Ha neked jó lapod van, a másiknak is jó lapjai vannak. Egyenlő, tiszta szellemi küzdelem.

A MEAFC Bridzs Szakosztálya bridzs tanfolyamot indít 2020 márciusában, hogy megismertesse az érdeklődőkkel a játék alapjait. A 12 alkalmas együttlétek végére, kb. 3 hónap alatt mindenki eljut odáig, hogy fog tudni bridzsezni a miskolci klubban. Ehhez persze tenni kell, mert a bridzs a kártyajátékok legkülönbbike, nem lehet autodidakta módon könyvből elsajátítani.

A bridzs persze mindenekelőtt játék. Fejleszti a memóriát és a logikai gondolkodást. Sokféle társadalmi rétegből kerülnek ki bridzsezők. Magyarországon is játszák diákok, tanárok, orvosok, igazgatók, milliárdos vállalkozók, tudósok, egyszerű munkások és nyugdíjas nénikék is. Ebbe a körbe bekerülve hatalmas kapcsolati tőkétre is szert lehet tenni.

Ja, és még egy jó hír. Bridzsezni is lehet on-line, akár mobiltelefonon játszani robotok vagy valós emberek ellen.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!