Ugrás a tartalomra

Brutálisan összeverte élettársát a zsolcai férfi

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 08. péntek 09:54
Életveszélyes sérüléseket okozhatott élettársának az a férfi, akinek a letartóztatását csütörtökön rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfi és a sértett nő élettársak voltak. Január 5-én mindketten az alsózsolcai otthonukban tartózkodtak, amikor a férfi pénzt kért az asszonytól, mert italt akart vásárolni. A nő megtagadta a pénz átadását, ezért a gyanúsított előbb a fején, majd kétszer az arcán ököllel megütötte. A nő a földre esett, azonban a gyanúsított ekkor is folytatta élettársa bántalmazását, addig ütötte és rúgta a nő fejét és mellkasát, amíg az eszméletét vesztette. 

A sértett a bántalmazás során koponyaüregen belüli vérzést szenvedett el, heveny agyduzzanattal. A nyakán vélhetően fojtogatásból eredő hámsérüléseket találtak, arcán valószínűleg rúgásból származó cipőnyom látszott. A súlyos, életveszélyes sérülések 8 napon túl gyógyulóak. 

A gyanúsítottal szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. A cselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsított a büntetéstől félve a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság döntésével szemben a gyanúsított fellebbezett.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!