Ugrás a tartalomra

Búcsúzik versenytáncosként a legeredményesebb miskolci páros

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. október 12. hétfő 12:25
Eljött a nap, 14 év után októberben visszavonul a versenytánctól a miskolci Süttő Roland-Tombácz Anikó páros.

– Ez a gyönyörű versenysport sokat tanított nekünk: megtanultunk küzdeni, felállni a kudarcokból, kifogás nélkül menni a céljainkért, alázattal kezelni a sikert. Táncosként és emberként is sokkal többek lettünk – összegez Süttő Roland és Tombácz Anikó, hozzátéve: pályafutásukat végigkísérte a folyamatos tanulásba és fejlődésbe vetett hitük, és az, hogy csak csakis a minőségi tánc tud hosszútávon eredményt hozni. Ezt üzenik a következő generációnak is, azzal kiegészítve, hogy a kudarcok hozzák mindig a legnagyobb változást.

A versenytáncos páros 14 éve kezdte el a közös munkát. Mind standard, mind latin táncokban a legmagasabb kategóriában versenyeztek.

A legjobb eredményeik:

ötszörös Profi Latin Magyar bajnokok
háromszoros világbajnoki középdöntősök
kétszeres Európa-bajnoki középdöntősök
a German Open Profi Latin Rising Star nyertesei
Profi Latin Európa kupa 4. helyezettek
a Profi Latin világranglistán a 6. helyig sikerült eljutniuk
amatőrként magyar kupagyőztesek latin ranglista vezetésért
tíztánc magyar bajnoki ezüstérmesek
a magyar amatőr latin rangsor vezetője 2015-ben.

A profi karrierjük mellett az utánpótlás nevelésével foglalkoznak, illetve saját egyesületüknél segítik a versenyfelkészülést a fiatalok számára. Ebben szintén azt közvetítik a fiatal táncosok felé, hogy tartsanak ki a végsőkig, minden körülmények között. – Legyenek alázatosak a sport, a versenytársak iránt, de önmagukkal szemben is. Maradjanak kritikusak, hiszen az egészséges kételkedés visz előre minket. Aki nem keresi magában a hibát, azt az ego meggátolja a fejlődésben. Mi, tanárok, és a szülők, edzők „csak” segítenek, de a szekeret mindenkinek magának kell tolnia.

Idén átvehették Az év sportolója díjat Miskolc városától. Akkor úgy fogalmaztak, az elismeréssel az egész sportágat megtisztelték, de ehhez kellettek az eredmények is.

Emlékezetes, hogy a járványhelyzet eldurvulásakor, a korlátozások bevezetése idején indították el a Miskolc Televízióval közösen az Én is táncolnék című műsort, ami az otthoni tánctanulásban segített. Amikor a veszélyhelyzet végetért, a nagysikerű műsor folytatódott: új, külső helyszínekkel tért vissza a képernyőre.

„Táncosként búcsúzunk, de edzőként vagy pontozóbíróként biztosan találkozunk a versenyeken” – írták Facebook-posztjukban, ahol köszönetet mondanak edzőiknek, tanáraiknak, klubjaiknak, a Magyar Táncsport Szövetségnek, és természetesen a közönségnek, szurkolóiknak.

A magyar, a miskolci versenysport szegényebb lett egy rendkívül eredményes és csupaszív párossal, de – mint látjuk – nem veszítjük el őket teljesen: eddig is sok fiatal tehetséget neveltek már ki, ezt a jövőben is folytatják. Miskolc így megmarad erős versenytáncos bázisnak.

További hírek

Olvasnivaló