Ugrás a tartalomra

Cápák után Farkasokkal küzdenek meg az Acélosok

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. október 17. szombat 18:21
A tűzijátékból az idei szezon első mérkőzését játszó Steelers jött ki rosszul. Vereség Győrben, folytatás vasárnap Miskolcon.

A bajnokságot a Budapest Wolves ellen kezdték volna az Acélosok szeptemberben, de a karanténszabályokra tekintettel elhalasztották a mérkőzést. Így aztán Győrben volt a nyitány – és ahogy azt az idén elmaradt HFL korábbi küzdelmei is megmutatták, egy remek párharcra volt kilátás a Sharks ellen a Divízió I kibővített mezőnyében.

Nem született pont az első negyedben, utána viszont beindultak a támadósorok. Mindkét csapat irányítója remek formában játszott. A Steelersnél Vasyl Yordan három TD-passzt is kiosztott, ebből kettő Charles Wort kezében landolt. Az amerikai elkapó egy kétpontost is jegyzett. Az alaposan átalakult Acélcsapat kerete azonban nem tudta tartani a Farkasokat, fokozatosan nőtt a különbség: a szünetben ugyan még csak egy labdabirtoklásnyi volt az előny, de aztán ez kettőre nőtt. És bár az utolsó negyedre összekapta magát az ezüst-piros gárda, közelíteni és fordítani már nem sikerült. A vége egyértelmű Cápa-siker, de tisztességgel helyt álltak a miskolciak.

Forrás: a Miskolc Steelers hivatalos Facebook-oldala | Pix by Tomi

– Másfél éve, tavaly nyár eleje óta nem játszott a csapat bajnoki mérkőzést, a meccs elején ez meg is látszott, lassan kezdtünk – nyilatkozta lapunknak Aggod Péter szakosztályvezető. – Egyéni hibákat vétettünk, ráadásul kezdő pozícióban vannak sérültjeink. Volt, aki törött kézzel játszott, mert nem volt más a posztján. Egy ilyen szinten ezek a körülmények komolyan befolyásolják egy mérkőzés kimenetelét.

Inkább tehát a második félidei teljesítményt szeretnék átmenteni a most hétvégi csoportmérkőzésre. Vasárnap a budapesti Farkasokat látják vendégül délután 2 órától a Szentpéteri kapui edzőközpont pályáján.

– A lezúduló eső miatt felázott pályán nem tudtunk edzeni a hét elején, ez azért tovább nehezíti a helyzetünket. Két, nagyjából azonos játékerőt képviselő csapat van még a csoportunkban. A mindig változó körülmények miatt sem szeretnék esélyeket latolgatni. Az biztos, hogy ha egyiküket legyőzzük, akkor megvan a rájátszás – tette hozzá.

A szezon eddig lejátszott mérkőzései alapján a Divízió I Kelet csoportját a Wolves vezeti, második a debreceni DEAC Gladiators, a Steelers pedig harmadik. Vasárnap tehát a Farkasok látogatnak Miskolcra. A meccs zártkapus lesz, de online követhetik a szurkolók a mérkőzést.

Eredmény:

Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22 (0-0, 14-7, 8-0, 14-15)
Miskolci pontszerzők: Fenyvesi Csaba TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Charles Wort 2 futott TD és kétpontos extra-kísérlet (futott), Jónás Máté (2 extrapont-rúgás).

A győri bajnoki találkozó összefoglalója:

És itt lehet majd élőben nézni a Budapest Wolves elleni találkozót:

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!