Ugrás a tartalomra

„Cápatámadás” áldozata lett a MEAFC

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 28. hétfő 13:32
A tavalyi bronzérmes Blue Sharks otthonában nem volt esély a sikerre.
Fotók: Pusztai Sándor

A vendégek sérült amerikai játékosuk nélkül sem kezdték rosszul a találkozót, ám Tóth rutinja és tömege, valamint az egyre jobb formába lendülő Hobbs révén villámgyorsan rendezte sorait a Nyíregyháza. Kozák betörései ugyan miskolci reményre adtak okot, ám a védekezést nem sikerült stabilan megoldaniuk a borsodiaknak, így magabiztos hazai vezetéssel zárult a nyitó rész (26-16).

A házigazda hárompontosait a továbbiakban is sikerült teljesen levédekezni a vendégeknek, ám Sitku vezetésével közelebbről is magabiztosan tartotta tisztes előnyét a hazai csapat. A miskolciak több buta eladott labdával gátolták saját felzárkózásukat, ezekre villámgyors lerohanásokkal és zsákolásokkal felelt az ellenfél (56-38).

A második félidőben is igyekezett a fiatal MEAFC, ám a lendületbe jövő Nyíregyháza óriási tapasztalati fölényben játszva ekkora végleg eldöntötte a találkozót. Közel harminc pontos előnyüket látványos gólpasszok révén hizlalták fel, míg a miskolciaknak maradt a derekas helytállás (75-59).

A záró negyed legvégén a hazaiaknál érkeztek a perememberek is, akik a vendégek U-20-as játékosai ellenében zárták a mérkőzést. A megérdemelt nyírségi sikerhez nem férhet kétség, a miskolciak pedig várhatják a következő fordulóban a Vasas gárdáját (95-67).

Drahos Gábor, vezetőedző: Majd minden saját nevelésű fiatalunk feliratkozott a pontszerzők közé, és lehetőségéhez mérten küzdött, harcolt a csapat. A nagy különbség a helyezkedési hibáink miatt alakult ki. A hazaiak extra légiós és három komoly A-csoportos tapasztalattal bíró játékosa ennyivel jobban tud segíteni egy csapatot, mint a jelenlegi fiatal és „Thorntontalan” Miskolc. Jövő héten viszont mese nincs, győznünk kell a Vasas ellen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!