Ugrás a tartalomra

Családbarát munkahely lett a Miskolci Törvényszék

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 11. csütörtök 15:04
A Miskolci Törvényszék mindamellett, hogy versenyképes, stabil és kiszámítható jövőt biztosító munkahely, most már hivatalosan is viselheti a „Családbarát munkahely” rangos címét.

A törvényszék májusban „Család és hivatás” címmel gazdag pályaművet nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által idén meghirdetett családbarát munkahelyek kialakítására és fejlesztésére kiírt pályázatára, melyet sikeresen elnyert.

Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnökének elmúlt hónapokban tett, a munka és magánéleti kötelezettségek összehangolását célzó intézkedéseinek köszönhetően, olyan tartalmas anyagot nyújthatott be a törvényszék, amellyel egyértelműen bizonyított, mint modern, a dolgozóira és azok jólétére nagy hangsúlyt fektető munkahely. A benyújtott pályázat sikerének a kulcsa így maguk a törvényszék dolgozói voltak, akikhez és akikért szóltak a munkavégzésüket vagy éppen kikapcsolódásukat segítő programok.

A törvényszék elnökének legsikeresebb intézkedései között szerepelt a gyermeket váró, illetve kisgyermekes kollégáknak biztosított munkaidő kedvezmények és praktikus munkaszervezési megoldások. Utóbbit nemcsak a gyermekkel rendelkező kollégák vehetik igénybe, hanem az átlagostól eltérő élethelyzetben lévők is.

Országos hírnévre tett szert a törvényszék „Családi kisokos 2019.” elnevezésű kiadványa, mely összegyűjtötte és közérthetőbbé tette a családokat segítő kedvezmények, támogatások, valamint jogintézmények szabályait. Ennek és a minden évben hagyományosan megrendezésre kerülő nyugdíjas találkozó apropóján, ősszel az idősebbek számára készül kiadvánnyal a törvényszék, a bűnmegelőzés és segítségnyújtás témakörében.

A törvényszék felismerve a munkavállalók családi programok iránti igényét, ebben az évben is nagy hangsúlyt fektetett azokra a rendezvényekre ahol a dolgozók családjaikkal együtt pihenhették ki a szellemi munka okozta fáradalmakat. Ezek közül a legaktuálisabb a régió bíróságaink társszervezésben megvalósuló Országos Bírósági Sportnapok aktív kikapcsolódást nyújtó júliusi programjai. A sportnapok versenyeivel párhuzamosan a törvényszék Családi nap keretében biztosítja majd a legkisebbek szórakozását. Népszerűnek bizonyult a törvényszék Miskolci Állatkert és Kultúrparkkal kötött megállapodása is, melynek köszönhetően azon túl, hogy a dolgozók közvetlenül értesülhetnek a vadaspark állandó és időszakos programjairól, kedvezményesen léphetnek be annak területére is.

A Miskolci Törvényszék társadalmi szerepe és elismertsége nem csak az országos és helyi programok keretében szervezett rendezvények vagy kiadványok sikerében mérhető, hanem a dolgozók elégedettségében is, akik összetartó és elkötelezett munkája nélkül eredményesen működni a jövőben is elképzelhetetlen. Jólétükbe fektetni így nem csak közös érdek, de érték is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!