Ugrás a tartalomra

Csöbör Katalin: Miskolcnak és könyékének is javára fog válni a közműadó módosítása 

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 14. szombat 10:20
A Miskolc környéki településeket jelentősen segíteni fogja a módosítás, ezen túlmenően a kormány több száz milliárd forintos fejlesztést tervez ebben az ágazatban, ami Miskolcnak is javára fog válni - így reagált Csöbör Katalin (Fidesz) térségi országgyűlési képviselő Varga László és Simon Gábor pénteken elhangzott szavaira. 

Csöbör Katalin közleményében úgy fogalmaz: "emlékeztetni szeretnék arra, hogy 2006. május 23. és június 6. között az akkor MSZP vezette városban a MIVIZ Kft. ellátási területén lévő fogyasztók között az ivóvíz okozta járvány 3611 ember megbetegedését okozta, 179 fő került kórházi ellátásra. Ez a probléma 2015 őszére megoldódott, modern világszínvonalú vízmű épült Tapolcán, de a szennyvíztelep és a biogáz erőmű is elkészült, mindez ingyen Miskolcnak, közel tíz milliárd forint összegben, állami és kormányzati beruházási segítséggel. A Bükk közelsége olcsó és jó minőségű karsztvizet ad a városnak, az itt keletkező nyereség a város lakóit szolgálja."

A politikus hangsúlyozza, a MIVIZ Kft. működését érinti a módosítás, ideális víznyerési és műszaki adottságai révén ez viszont kigazdálkodható, de a környező településeket és szolgáltatóikat segíteni fogja a tervezett módosítás. "Az eddigi szabályozás volt igazságtalan, mert a településszerkezet miatt a kisebb vidéki szolgáltatóknak sokkal kiterjedtebb vezetékhálózatot kell fenntartaniuk, viszont sokkal kevesebb fogyasztót látnak el" - teszi hozzá.

- A kormány a következő években több száz milliárd forintos fejlesztést tervez ebben az ágazatban, elősegítve a biztonságos vízellátást. Az eddigi kormányzati intézkedéseknek köszönhetően Miskolcon vízminőségi problémák miatt nem lehet többé járvány - zárul az országgyűlési képviselő közleménye. 

Varga László (MSZP) országgyűlési képviselő és Simon Gábor, a Velnk a Város frakcióvezetője még pénteken tartott sajtótájékoztató, ahol arról beszéltek: a közműadó tervezett módosítása miatt újabb milliókat vonhatnak el Miskolctól. Tudósításunkat itt olvashatja.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!