Ugrás a tartalomra

Díjakat adtak át a kormányhivatal augusztus 20-ai ünnepségén

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 17. szombat 11:07
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal pénteken tartotta augusztus 20-ai ünnepségét a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol átadták a Kormánymegbízotti Dicséretet és az Év Kormánytisztviselője díjat. Ezt a két elismerést hagyományosan már évek óta ezen az ünnepen adják át.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A Himnusz után Feke Pál Artisjus-díjas, Junior Príma Díjas színész, énekes műsorát hallgathatta meg a közönség, majd Demeter Ervin mondott köszöntőt. – A megyerendszer az ezeréves magyar állam sarokköve volt mindig, sőt, voltak olyan nehéz idők is, amikor egyenesen a magyar államiság túlélését garantálták. Mindez igaz a Szent István által létrehozott Borsod, Abaújvár, Zemplén vármegyékre – mondta Demeter Ervin, majd hozzátette, megyénk jelenlegi formájában, területét és népességének számát tekintve is az ország egyik legjelentősebb területi közigazgatási egysége. - Ez mindannyiunkra, a kormányhivatal dolgozóira és az itt lakókra is kiemelt kötelességet, felelőséget ró.

Ünnepi beszédet Szepessy Tamás, a területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár mondott. – Jó érzés Miskolcon lenni, hiszen ez egy olyan hely, ahol érezni a szakmai elhivatottságot, az összefogást és az összetartozást. Egy összetartó közösség valódi értéket képvisel, egy olyan értéket, amelyre építhetünk, támaszkodhatunk. Mindannyiunk közös célja, hogy az elkövetkező tíz-tizenöt évben Magyarország az egyik legélhetőbb ország legyen Európában. Ezt pedig azzal is tudjuk szolgálni, ha tovább emeljük közigazgatásunk színvonalát – mondta, majd hozzátette, a kormányhivatal dolgozói fontos pillérei a közigazgatás rendszerének.

Az ünnepi beszéd után átadták az elismeréseket. Kormánymegbízotti Dicséretben részesültek huszonegyen, közöttük Augusztin Eszter, a Putnoki Járási Hivatal Kormányablak Osztályának osztályvezetője, aki 2013-tól dolgozik a Putnoki Járási Hivatalban. – 2017-től vagyok ezen az osztályon, aminek vezetését nagyon hálás feladatnak tartom, mert nagyon sokrétű munkát igényel. Munkám szakmai része megfelelő kihívást jelent számomra. Ez a díj nem személyes elismerés, hanem az egész osztály elismerését jelenti – mondta, majd megköszönte kollégáinak a színvonalas munkát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!