Ugrás a tartalomra

DK: miért nincs még nyilvános oltási terv?

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 03. vasárnap 13:53
A párt szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalára feltöltött irat, "ócska kis vázlat", valós információk és konkrétumok nélkül.

A Demokratikus Koalíció (DK) magyarázatot követel a kormánytól, hogy miért nincs még mindig nyilvános koronavírus elleni oltási terv

Varga Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés népjóléti bizottságának tagja vasárnap online sajtótájékoztatóján arról beszélt, miközben Európa legtöbb országában már elindult a tömeges oltás, vagy legalábbis küszöbön áll, addig Magyarországon továbbra sem történik semmi. Hiába végezte el az Európai Unió a munka oroszlánrészét, a vakcina bevizsgálását, az engedélyeztetést és a szállítást, itt meg is szakad a folyamat, mert a magyar kormány nem hajlandó semmit sem tenni - fogalmazott a DK-s politikus.
    
Varga Zoltán szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalára feltöltött "skicc, ócska kis vázlat, valós információk és konkrétumok nélküli sajtpapír, minden, csak nem oltási terv".
    
"Orbánék oltási terve egyelőre olyan, mint Columbo felesége, (...) mindenki beszélt róla, de senki nem látta valójában" - mondta a politikus, hozzátéve, a DK magyarázatot követel a "pánikkormánytól": miért van az, hogy bár már 2021-et írunk, de még mindig nincs nyilvános oltási terv.
    
"Ha a pánikkormány már arra is képtelen, hogy összerakjon egy oltási tervet, ha a tervezgetésre is képtelen a Fidesz, akkor Magyarország bizony oltári nagy bajban van" - fogalmazott Varga Zoltán, aki szerint egy oltási tervnek úgy kellene kinéznie, hogy az oltásra regisztrálókat e-mailben tájékoztatják arról, hol és mikor kaphatják majd meg az oltást.

(A nyitókép forrása: index.hu)

További hírek

Olvasnivaló