Ugrás a tartalomra

Drónokkal szűrhetik ki az illegális égetéseket

MTI.hu
Utoljára módosítva
2020. február 21. péntek 10:51
Azonnali és kötelező érvényű intézkedésekkel bővítendő a Sajó-völgyre vonatkozó levegőminőségi tervezet - közölte a Levegő Munkacsoport.

A civil szervezet sürgetőnek nevezi az illegális égetések elleni fellépés részletes kidolgozását, az ellenőrzés személyi és tárgyi feltételeinek megteremtését, a hatósági együttműködések erősítését és új technológiák felhasználását - olvasható a közleményükben. 
 A drónok például - mint írták - a kémények füstjéből is ki tudják szűrni az illegális égetéseket. 
 Segítheti a helyzet megoldását az épületszigetelések és tüzelőberendezések csereprogramja, a szociális tűzifaprogram kiterjesztése, a lignitbányászat bővítésének tilalma, vagy az alacsony energiaigényű szociális bérlakások építése - tették hozzá.
 A Levegő Munkacsoport szorgalmazza emellett a környezetbarát közlekedést segítő intézkedések határidőinek és költségvetésének kidolgozását.
A kormányhivatal civilek és egy magánszemély kezdeményezésére 2019-ben felülvizsgálta a Sajó-völgy levegőminőségi tervét, az év végén pedig új tervezetet tett közzé. A Sajó-völgy egész Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe, főképp a háztartási tüzelés miatt - olvasható a közleményben.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!