Ugrás a tartalomra

Édesapja sírva hívta fel a DVTK 18 éves játékosát első NB I-es gólja után

dvtk.eu/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 20. hétfő 13:38
Korbély Kristóf a 80. percben beállt, tizenöt másodperc múlva pedig már a csapattársak és a szurkolók körében ünnepelt.
Végh Csaba képgalériája

Bár erre a DVTK 18 éves támadója nem is nagyon emlékszik, csak az Újpest ellen 3–0-ra megnyert mérkőzés lefújása után tudatosult benne, hogy megszerezte élete első NB I-es gólját. Rengeteg üzenetet kapott, először a lelátón szurkoló édesapja hívta fel sírva. Bacsa Patrik arról beszélt, milyen tervekkel vághat neki a Diósgyőr a következő NB I-es idényének.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Fernando Fernández értékelte az összecsapást: 

 - Azzal kezdem, hogy örültem a telt háznak, mert ahogy a meccset megelőzően is elmondtam, ezzel már a kezdőrúgás előtt 1-0-ra vezettünk. Az elejétől a végéig a jobban játszottunk az egyébként kiváló Újpestnél, és végre a gólok számában is megmutatkozott a jó teljesítmény. Talán a 3-0 nem is kellően tükrözi a különbséget. Nagyon nehéz, amikor hétről hétre döntő következik, komoly mentális stressz, a szurkolók segítségével valóban megértették a játékosok, hogy ez a mindent eldöntő döntő. A játékosok, a klub és  szurkolók is megérdemelték a bennmaradást, a mai mérkőzés jó alap a jövő évi küzdelmekhez.

Tajti Mátyás fantasztikus játékos, aki egy nehéz idényen van túl. Eleve későn csatlakozott a DVTK-hoz, a tél óta pedig folyamatosan izomproblémával küzd, ma sem volt tökéletes állapotban. Mégis elégedett vagyok vele, kiválók a mutatói, és kulcspillanatban szerzett nagyon szép gólt kihasználva Vernes Richárd távollétét.

Amellett, hogy az első osztályban maradtunk, idén a vezetőség új alapokra helyezte a klubot. A DVTK Akadémia edzőin nem volt nyomás a klubvezetés részéről, számukra nem az eredmény, hanem a játékosnevelés a lényeg. Köszönöm, és gratulálok a nagyszerű munkájukhoz! Ezért tudtunk rengeteg saját nevelésű fiatalt felhívni az első csapat keretébe (Bárdos Bence, Tóth Borisz, Orosz Donát, Géringer Tamás, Korbély Kristóf, Farkas Marcell, Szűcs Kristóf) annak ellenére, hogy végig a kiesés ellen játszottunk. Az a DVTK jövője, hogy ilyen kiváló saját nevelésű játékosokra alapozza a csapatot. Az külön öröm, hogy Korbély Kristóf góllal hálálta meg ma a bizalmat. De ne csak a fiatalokról essen szó, Márkvárt Dávid egész évben kiváló teljesítményt nyújtott, és ma a komplett védelem jól teljesített.

Amikor ennyi változás történik, akkor türelmesnek kell lenni. Köszönetet kell mondanom a klubnak, mert a nehéz időkben is türelmesek voltak velem, és bíztak bennem.

Ma a bennmaradásért játszottunk, de azt se feledjük, hogy az utolsó 21 mérkőzés alapján a 3. helyen állunk, ez hatalmas előrelépés, a játékosok érdeme, rengeteget fejlődtek egyénileg és csapatszinten is.

Most mi vagyunk a legboldogabb edzői stáb a világon, de csak egy napig, hiszen elértük a célunkat, a bennmaradást. Ez szinte egyenértékű az FTC sikerével, akik bajnokok lettek. Különleges pillanat ez, mert év közben egy hasonló siker után nincs idő megállni, a játékos és a szurkoló ünnepelhet, de az edző agya már a következő mérkőzésen jár. Holnaptól viszont ismét a jövőn kell gondolkodni, a hétfői stábértekezleten elemezni fogjuk, hogy az elején miért veszítettünk annyi pontot, és hogyan tudjuk ezt jövőre elkerülni - zárta értékelését Fernando Fernández.

További hírek

Olvasnivaló