Ugrás a tartalomra

Egy megújult skateparkban készülhettek az olimpiára

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 16. szombat 19:50
Országos BMX-versenyt rendeztek szombaton a Factory Arénában. Ezzel indították a tavasz első napjait. Az évadnyitó eseményen mintegy harminc induló volt, mint hagyományosan már más években is.
Képgaléria! Fotó: Beregi László

Érkeztek sportolók Pécsről, Győrből, Tatáról, Gyuláról, legtöbben pedig Budapestről, Nyíregyházáról és Miskolcról neveztek be az országos elődöntőre. Egri Zsuzsa, a Factory Aréna vezetője elmondta, egy felújított pályán várták a BMX szerelmeseit. – Teljesen új borítást kapott a pálya, a szivacsgödörben új szivacs van, a Factory saját erejéből újította fel. Ez alapozza meg, hogy a trükköket be tudják gyakorolni az ide járók. Bekerültünk a Magyar Kerékpáros Szövetségbe mint tagok. Megalakult a BMX Freestyle szakág, sőt, olimpiai sportág lett mostantól a BMX. Ezért is kezdtük el népszerűsíteni ezt a sportágat. Szeretnénk, ha magyar sportoló is kijuthatna a világraszóló megmérettetésre – mondta Egri Zsuzsa.

Képgaléria!

Mint megtudtuk, ebben a sportágban negyven-ötven a versenyzői létszám országosan. A miskolci bajnokságon indultak profi, amatőr és junior kategóriában is sportolók az értékes nyereményekért, amiket a szponzorok ajánlottak fel, így például bukósisak, markolat, harmincezres óra, energiaital, póló, pulóver és bérlet is gazdára talált a díjazottak között.

Eredmények:

I.helyezett  Becsei Ádám, Budapest 

II.helyezett Vukman Márk, Budapest 

III.helyezett Újvári Zoltán, Nyregyháza

A Factory Arénában azonban ez csak egy az extrém sportok közül, amit gyakorolhatnak a fiatalok, akik versenyek tekintetében sűrű tavaszra számíthatnak, hiszen hamarosan jön a gördeszka- és a rollerbajnokság is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!