Ugrás a tartalomra

Egyre biztosabb: új tulajdonosa lehet a Diósgyőrnek

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 16. szerda 09:55
Ezzel együtt új támogatóra is szert tehet a csapat: a Hell-lel hozták szóba.

Már nem csak lokális írások és facebookos bejegyzések szólnak arról, hogy Leisztinger Tamás kiszáll a diósgyőri labdarúgásból és eladja a klubot működtető gazdasági társaságot. Szerda reggelre több országos felület is foglalkozott a témával.
A goal.com azt írja, a kiesés ellen küzdő DVTK-nak hamarosan két vállalkozás lehet az új tulajdonosa és egy világcég a fő támogatója.

A lap információi szerint - amit már a hvg.hu is átvett - a csapatnak két vállalkozás lehet az új tulajdonosa: az egyik vevő a borsodi Bodrogkeresztúron bejegyzett Dereszla Borászat, a másik pedig egy egészségügyben érdekelt vállalkozás, rajtuk kívül pedig a Hell energiaitalt gyártó cég érkezik fő támogatónak.

Leisztinger Tamás éppen tíz esztendeje vette át a diósgyőri futball finanszírozását és ebből az alkalomból a klub internetes oldala Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével készített interjút, amelyben többek között ez is olvasható:

„Leisztinger Tamás saját vagyonából tíz év alatt több mint 5 milliárd forintot invesztált a DVTK-ba. Ezen felül az Ő, valamint a DVTK management-je által mozgatott kapcsolatrendszerből legalább ekkora mértékű TAO forrás érkezett a DVTK-hoz. Ez arányait tekintve sokszorosa annak a támogatási mértéknek, ami a tulajdoni hányad alapján az Arago Holdingra esne, ez szintén a DVTK, illetve az észak-magyarországi sport fejlesztése melletti elköteleződésünket mutatja.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!