Ugrás a tartalomra

Elektromos robogókkal versenyeznek hétvégén

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 14. péntek 13:36
Az SEG Automotive csapatot indít és szponzorálja is a hétvégi, 24 órás elektromos robogó versenyt.

Az idei, most hétvégén megrendezendő Totalbike24 versenyen az SEG Automotive saját mérnökeiből álló csapatot indít Kecskeméten, a verseny és a vállalat életében először. A csapat versenymotorja az egykori Kelet-Németországban gyártott, legendás Schwalbe alapján készült, a versenyre módosított E-Schwalbe lesz, amelyet a cég 48 voltos elektromos motorja hajt.

„Mérnökeink szenvedélyesen elkötelezettek munkájuk során az innovatív megoldások – és szabadidejükben a motorozás iránt. Most mérnöki szakértelmüket és motorozási tudásukat egyszerre bizonyíthatják be, képviselve vállalatunkat az idei Totalbike24 versenyen” – mondta Uwe Mang. Az SEG Automotive miskolci telephelyének gazdasági ügyvezető igazgatója hozzátette: az elmúlt hetek során a kollégák számtalan időt és energiát áldoztak saját szabadidejükből arra, hogy a széria E-Schwalbét a 24 órás verseny kihívásainak megfelelően átalakítsák. Egyebek mellett könnyen cserélhetővé tették az akkumulátort, hogy a feltöltésre verseny közben ne kelljen várni.

A fotó a tavalyi versenyen készült. Forrás: totalbike.hu

Az E-Schwalbe az egykori kelet-német segédmotorkerékpár, a Schwalbe modern és átdolgozott változata. Egyedüli erőforrása az SEG Automotive által gyártott, 48 voltos BRM, aminek fejlesztésében és tesztelésében korábban a miskolci fejlesztési központ is részt vett, így a mérnökök pontosan ismerik a berendezés hatékonyságát és teljesítményét.

„Hiszünk munkatársainkban és termékeinkben. Az SEG Automotive a versenyben való részvétel minden költségét fedezi, ezzel valóra váltva a kollégák álmát, hogy részt vehessenek egy valódi motorversenyen. A társaság emellett úgy döntött, hogy hivatalos szponzorként a rendezvényt is támogatja” – tette hozzá Uwe Mang.

A Totalbike24 versenyen idén 33 csapat vesz részt és méri össze mérnöki és versenyzői tudását egy 24 órás robogóverseny során. A hagyományos robogó kategória mellett elektromos robogó kategóriában is nevezhetnek a versenyzők.

Az indítómotorokat és generátorokat gyártó, nagyhírű Bosch részlegből 2018-ban alakult társaság több mint egy évszázados járműipari innovációt tudhat maga mögött, az indítómotoroktól, a generátorokon és a start-stop rendszeren át a lágy (mild) hibrid megoldásokig. Az SEG Automotive jelentősen hozzájárul a klímavédelemhez a járművek szennyezőanyag-kibocsátásának csökkentése révén, motortípustól függetlenül: az innováció iránti szenvedély által fűtve, a társaság megoldásai elősegítik a hatékonyabb belsőégésű motorokra, 48 voltos hibrid motorokra és teljesen elektromos motorokra történő áttérést. Világszerte szinten minden gyári beszállító az SEG Automotive globális gyártóhálózatára támaszkodik, amely nagy teljesítményű, tartós és versenyképes termékeket és megoldásokat kínál személy- és haszongépjárművekhez egyaránt, világszerte egységes minőségi szabványok betartása mellett. A stabil globális jelenlétet a több mint 8 ezer munkavállalóból álló, sokszínű kulturális háttérrel rendelkező, nemzetközi csapat biztosítja, a világ járműiparának legfontosabb piacaként számon tartott 14 országban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!