Ugrás a tartalomra

Elhunyt Veréb Krisztián olimpiai bronzérmes kajakozó

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 26. hétfő 13:12
Elhunyt Veréb Krisztián olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnoki érmes kajakozó.

Dominikán, október 24-én motorbalesetben elhunyt Veréb Krisztián (a hajóban hátul) olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes kajakozó - tájékoztatta  a család a Magyar Olimpiai Bizottságot. Legjobb eredményeit csapathajóban érte el az 500 és 1000 méteres távokon. A sydney-i olimpikon 43 évet élt.

Veréb Krisztián 1977. július 27-én született, gyermekkora Diósgyőrhöz, Miskolchoz kötődik. A DVTK-ban kezdett kajakozni a szöuli olimpia után, kiemelkedő sporteredményeit a Csepel SC színeiben jegyzi. 2001 és 2006 között a Budapesti Honvéd kajakozója, de az athéni játékokra -  a derekával bajlódott - nem jutott ki.

Legnagyobb sikereként 2000-ben a kajak párosok 1000 méteres versenyszámában Bártfai Krisztiánnal bronzérmet nyert az olimpián. Ötkarikás sikere mellett kétszer állhatott a világbajnoki második és harmadik fokán is. Vb-ezüstöt a négyes tagjaként is sorol. Kontinensviadalokon háromszor lett második, három világkupa-győzelmet is számlál.

Gyertyagyújtással emlékeznek

Egykori diósgyőri sporttársai, barátai gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést szerveznek Veréb Krisztián tiszteletére.  A kajakos tisztelői október 28-án, szerdán, 18:00 órától, a Generali Aréna főbejáratánál található emléktáblánál róhatják le kegyeletüket.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!