Ugrás a tartalomra

Elkezdődhet a DVTK új kosárlabdacsarnokának építése

magyarepitok.hu
Utoljára módosítva
2019. július 12. péntek 12:43
A multifunkciós létesítményben 3300 fős lelátó lesz, az épület kétemeletes, és öt pályát is kialakítanak.

Az Épkar Zrt. aláírta a vállalkozási szerződést a Miskolc DVTK multifunkciós kosárlabda sportcsarnok kialakítására – derül ki a cég Facebook közleményéből. A hírt a Magyar Építők szakportál írta meg. Emlékeztetnek: a beruházó DVTK Kosárlabda Kft. a tervezésre és a kivitelezésre várta az ajánlatokat. Az új létesítmény a kiírásban megadott helyrajziszám alapján Diósgyőrben, a DVTK edzőközpontjában jön létre, nem messze a Market által kivitelezett új futballstadiontól.

A létesítményben az első emeleten kap helyet a hazai csapat öltözője, az edzői szobák, valamint az irodák és a tárgyaló.

Az előcsarnok feletti épületszárnyban kiszolgáló funkciók helyezkednek majd el, illetve egy fél kosárlabda pálya. A második emelet teljes egészében a közönséget szolgálja ki: büfékkel, vizes blokkokkal és a lelátó elérhetőségével. Mindezek mellett a VIP rész és a skybox is itt kap helyet.

A leendő csarnok mintegy 4300 négyzetméteres lesz és előregyártott vasbeton vázszerkezetből áll majd. Az épület földszinttel, előcsarnokkal és két emelettel jön létre, az előcsarnokhoz recepció, büfé és vizesblokk is kapcsolódik. A csarnokot teleszkópos lelátók határolják, ahol 3307 néző tud majd helyet foglalni. Emellett a lelátók által határolt területen öt darab egész pályát és két darab félpályát alakítanak ki.

További hírek

Olvasnivaló