Ugrás a tartalomra

#érettségi a Miskolc Televízióban – hogy ne maradj el a tanagyaggal!

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 22. vasárnap 22:38
Hétfőn indul a Miskolc Televízió #érettségi című oktatási műsora. A kezdeményezést a miskolci városvezetés is támogatja. A határozatlan idejű iskolabezárások teremtették az új helyzetet, amihez a diákoknak, a szülőknek és a tanároknak is alkalmazkodniuk kell. Az érettségizőket felkészítő műsorunkban magyart, matematikát, és történelmet tanítanak majd kiváló miskolci középiskolai oktatók.

-  Szervusztok! Nagyon nagy szeretettel köszöntelek benneteket! – mondja majd az első adásban Kiss Zoltán, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára.  Ő fogja először köszönteni a diákokat hétfőn 17 órától a Miskolc Televízió műsorán. Elsőként magyarból segítik a tanulók érettségire való felkészítését. A tanteremben ezúttal nem diákok ülnek majd, hanem két kamera forog, operatőrök és egy szerkesztő készíti a felvételt. Az első téma magyarból Petőfi Sándor életműve, a forradalmi látomás költészete lesz.

- …a szabadság viszont nem érhető el békés eszközökkel. Ő világméretű forradalomban gondolkodik. Azt gondolja, hogy a világ összes népességének össze kell fogni és le kell vetni a rabigát. Egyértelműsít, jókra és gonoszokra osztja fel a világot. A gonoszak természetesen az elnyomók – mondja előadásában Kiss Zoltán.

Fotógaléria: Mocsári László

Miskolci oktatók az érettségihez három tantárgyból tartanak 45 perces órákat kamerák előtt. Ezzel minden diákhoz eljutnak televízión keresztül az információk, és a minap.hu-ra is felkerül majd a videó. A Miskolci Szakképzési Centrum vállalta, hogy felveszi az előadó tanárokkal a kapcsolatot és kidolgozza az oktatási tematikát. Az interneten már most is sok tananyag elérhető digitálisan, de a Miskolc Televízió által készített előadások ezeket kiegészítik. Egy-egy tantárgyból 20 kötelező, érettségire épülő témát dolgoznak fel a tanárok.  

-  A tervek szerint mind a három tantárgyból húsz-húsz témát, tételt fogunk feldolgozni úgy, hogy a városban tanító kiváló kollegák vállalnak ebben szerepet. Ezek a tanárok a gimnáziumok, egyházi gimnáziumok és a Szakképzési Centrum szakgimnáziumainak az oktatói - nyilatkozta Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja.

A digitális tanteremben különböző filmrészletek, animációk és médiaelemek segítik majd a tananyag hatékonyabb feldolgozását. Az elhangzott előadásokat a tervek szerint letölthető formában is elérik majd a diákok.