Ugrás a tartalomra

Évadot zárt a MÜHA, ismét lesz GasztroPLACC

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 03. hétfő 12:15
A közönségünk lojalitása és nyitottsága mindig új lendületet ad - hangsúlyozta a MÜHA Miskolc évadzárója kapcsán Novák Irén ügyvezető. A sokoldalú miskolci kulturális intézmény idén különösen magasra tette a lécet a programkínálat terén: a kulturális élet színe-java, nemzetközi és országos turnék is jellemezték az idei kínálatot. Nyáron újra lesz GasztroPLACC, a közönség elkötelezettségét pedig hűségprogrammal is jutalmazza majd a MÜHA.

A MÜHA számtalan arcát megmutatta közönségének az elmúlt évadban: 23 színi előadás, 32 koncert jellegű program, 21 önálló előadói est, 11 kiállítás, számos iskolai gála, filmvetítés, és közösségi program is megvalósult a MÜHÁ-ban.

Az ügyvezető hangsúlyozta, büszkék rá, hogy a magyar kulturális élet legmeghatározóbb egyéniségei is letették a névjegyüket a MÜHA mellett: Gryllus Dorka, Mácsai Pál, Csányi Sándor, Nagy-Kálózy Eszter és még sokan mások. Az évad egyik legemlékezetesebb előadásán például Cseh Tamás nagysága előtt tisztelegve állt együtt a színpadon Für Anikó, Hrutka Róbert, Udvaros Dorottya és Rudolf Péter. Bővült a MÜHA nemzetközi kínálata is, olyan együttesek is vendégszerepeltek, mint a Habana Social Club, a Beriozka, a Kiev City Ballet, de emlékezetes magyar előadások is érkeztek, mint a Mézga család, vagy a Mása és a Medve.

A Művészetek Háza Miskolc szeptembertől júniusig tartó kínálatában különös gondot fordítottak arra, hogy a gyermekeket klasszikus, de mégis újszerű kulturális programokra is becsalogassák a színházterembe. Tiszta gyermeki tekintetek figyelték a kis tündérlány, Csingiling varázslatos mesejátékát, tapsoltak Halász Judit „Csiribiri” koncertjén, de a Bambi bábmusical is emlékezetes programja volt a gyermekelőadásoknak. A tizenéveseket formabontó ifjúsági előadásokra is várták, amelyek új színfoltként jelentek meg a Művészetek Háza palettáján.

Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft ügyvezetője szerint a MÜHA már régóta jóval több egy rendezvényhelyszínnél, egy olyan közösségi térré alakult, ahová érdemes visszajárni, mert bár a sokoldalúság mindig jellemző a kínálatra, azért szeretik újra és újra meglepni a közönséget.

Habár a szezon május végével lezárul, a Művészetek Háza közönsége nyáron sem fog unatkozni – júliusban ugyanis folytatódik a MÜHA GasztroPLACC, ami idén is igazi közösségi élményt, tartalmas kikapcsolódást és gasztronómiai különlegességekkel teli nyárestéket ígér.

A közönség lojalitása és nyitottsága mindig új lendületet ad a MÜHA csapatának, ezért a következő évadban egy hűségprogrammal is jutalmazzák majd a kötődést.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!