Ugrás a tartalomra

Évadot zártak a szimfonikusok

M-Kiss Judit – Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. július 03. péntek 14:28
Bár március közepén a járvány miatt félbeszakadt, ettől függetlenül sikeres évad volt az 57. - a miskolci szimfonikus szerint. A zenekar több mint nyolcvan hangversenyt adott, az előadásokra pedig minden eddiginél többen váltottak jegyet.
Siklósi Tamás, az évad zenésze - Fotó: Juhász Ákos


A szimfonikusok évadzáróján a város részéről Miskolc jegyzője köszöntötte a megjelenteket. Dr. Ignácz Dávid kijelentette, a zenekar töretlenül népszerű nemcsak a városban, hanem az egész régióban. Hozzátette, bízik benne, hogy a szeptemberben kezdődő 58. évadot semmi sem szakítja majd félbe.

Az elmúlt hónapokat Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője értékelte. Mint mondta, még annak ellenére is sikeres évadot tudhatnak maguk mögött, hogy a tervezettnél lényegesen hamarabb be kellett fejezniük azt.
- Így is, hogy csak március közepéig működtünk, közel nyolcvan hangversenyt adtunk az elmúlt évben, és majdnem 30 ezer a fizető nézőink száma – összegzett az ügyvezető.


Szászné Pónuzs Krisztina köszönetet mondott a zenekarnak, hogy az évad zárásaként meg tudták tartani promenádkoncertet, ami egyébként alig több, mint egy hét alatt állt össze.

-A kettészakadt évadban a zenekar számára kiemelten fontos volt, hogy még találkozhasson a közönséggel a nyári szünet előtt. Nagy öröm számunkra, hogy ezúttal is teltház előtt játszhattunk – tette hozzá.

A rövid évaddal kapcsolatosan Antal Mátyás karmester elmondta: nehéz volt a csendben eltöltött néhány hónap, de a visszatérés is azt bizonyítja, hogy profikkal dolgozik.  

- Nagyon tetszett az, ahogyan elindult a valóságos szólampróbázás és az a zenekari munka, amit nap, mint nap csinálunk, és aminek eredményeképpen végülis ez a jégcsarnokbeli koncert megszületett – tette hozzá.

Az évadzárón a hagyományoknak megfelelően a zenekar idén is megválasztották az évad zenészét, aki ebben az évben Siklósi Tamás fuvola szólamvezető lett. A művész megköszönte a rangos címet, mint mondta, a kollégák elismerésénél nincs nagyobb megtiszteltetés.

 „Ez egy nagyon különleges elismerés a zenekar részéről egy szólista számára. Ezt ugyanis nem a szakma, de még csak nem is a közönség adja. Persze a tőlük jövő elismerések is fontosak, de ahhoz, hogy ezt el lehessen nyerni, a kollégák szívét kell megnyerni és ezt nagyon nagy dolognak tartom – emelte ki Siklósi Tamás.


Az évad zenészének elismerése mellett a legtöbbet dolgozó kollégákat is díjazták. Ezúttal nem egy emberé lett a dicsőség: az ütős szólam volt a legaktívabb. Köszöntötték még a 25, 30 és 40 éve a zenekarnál muzsikáló zenészeket is, és nem feledkeztek meg nyugdíjazott kollégákról sem.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!