Ugrás a tartalomra

Évek óta csökken a rendőrnek jelentkező diákok száma

Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2020. január 24. péntek 09:11
Az országban Budapesten, Szegeden, Miskolcon és Körmenden is várják a hallgatókat rendészeti középiskolákba. A miskolci intézményben akár háromszor ennyi diáknak is lenne helye, mint amennyien most tanulnak. Az Országos Rendőr-főkapitányság tervei szerint hamarosan egy tíz hónapos képzési forma is indul, a tanulók pedig ösztöndíjat kaphatnak.

Lövei László, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium oktatási igazgatóhelyettese azt mondta, akár 1200 diák is elférne az iskolában, de jelenleg csak négyszáz férőhelyet használnak ki.

A tanévre tervezett 400 fős létszámkeretre 339-en jelentkeztek, ebből 250-en nem feleltek meg a felvételi követelményeknek.

A statisztikák szerint évek óta csökken a jelentkezők száma, aminek demográfiai okai is vannak, vagyis egyre kevesebb a fiatal. Egy másik ok pedig hogy a teljes szakképzés iránti érdeklődés országszerte visszaesett az utóbbi évekbenA A létszám pótlására az Országos Rendőr Főkapitányság a meglévő képzések mellé egy rövidebb, gyakorlatiasabb felnőttképzést is elindít.

A gyorsított rendőrképzésen azokra az intézkedéstípusokra készítenék fel a jelentkezőket, amivel a járőrök a leggyakrabban találkoznak a mindennapokban. Ennek a rendszernek a kidolgozása folyamatban van.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!