Ugrás a tartalomra

Ez most a csúcs: underground elektronikus zene a Miskolctapolcai Barlangfürdőben

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. július 23. csütörtök 09:50
Aquatrip – ez a neve a most szombaton induló partysorozatnak. S hogy mit is takar? Fellépési lehetőség a helyi DJ-knek, akiket olyan nagy nevek egészítenek ki, mint most például Budai, vagy James Cole. Mindez exkluzív környezetben, minőségi hang- és fénytechnikával. A miskolci Rezidencia csapata – megtartva eredeti küldetését – most valami nagyon újba, nagyon komoly dologba kezdett. Erről kérdeztük őket.

– Az elmúlt 2-2,5 év arról szólt, hogy összerántsuk a helyi – értsd: miskolci és régióban élő – underground DJ-ket, és számukra lehetőséget biztosítsunk a zenélésre, a bemutatkozásra – meséli totpeti, a Rezidencia egyik alapítója. – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy live stream-et vidéken mi indítottunk el először, ahol bárki élőben követheti a vendégeink szettjeit. Továbbra is szeretnénk megtartani eredeti törekvésünket, de valami újat is akarunk nyújtani követőinknek, a helyi elektronikus zenei élet tagjainak.

A járvány ebben a szcénában is gyakorlatilag mindent lenullázott. A DJ-k is keresték a lehetőségeket, hogyan tudnák hivatásokat, talán nem túlzás: küldetésüket továbbra is megtartani: azaz kapcsolatban maradni a közönséggel, örömet, felszabadult szórakozást nyújtani számukra. – Nehezen éltük meg mi is az elmúlt hónapokat… De ahogy kezdték feloldani a korlátozásokat, azonnal gondolkozóba estünk. Azt tudtuk, hogy a szabadba akarunk menni, különleges és természetközeli helyet kerestünk a – mondjuk úgy – újrainduláshoz. Így került képbe a Miskolctapolcai Barlangfürdő. Kitaláltunk egy olyan napot és éjszakát, ahol hazai kedvenceink és a Rezidencia lemezlovasai ülik meg a hanghullámokat; mindezt egy olyan környezetben, ami párját ritkítja. Pár nap ötletelés után így állt össze a Groove Aquatrip, aminek idén két állomása lesz.

Az exkluzív környezethez minőségi fény- és hangtechnika párosul, a Rezidenciás srácok ezúttal is a legjobbra törekedtek. Délben kezdenek, a nyolc (!) DJ másfél óránként váltja egymást. Egészen éjjel 2-ig tart a rendezvény, amit a nagy „öreg”, Budai zár majd.

Nem kell persze a pusztán fürdőzésre vágyó vendégeknek sem attól tartaniuk, hogy veretős basszusok zavarják meg a pihenőjüket. Úgy állították össze a line-upot, hogy léleksimogató, organikus house zenék mennek majd a délután folyamán. Hiszen az is a cél, hogy ledöntsék az elektronikus zene köré épült negatív sztereotípiákat.

– Nem egyszer előfordult már, hogy a 40-es, 50-es korosztályból jöttek oda hozzánk azzal, hogy bár nem szeretik az elektronikus zenét, de nagyon tetszik, amit csinálunk. Nem aggódom tehát amiatt, hogyan fogad majd minket a Barlangfürdő közönsége – mondja tothpeti.

Érdemes tehát egész napra kilátogatni, élvezni a napsütést és a vizet (ha esne, akkor bent állítják fel a DJ-pultot). Más lesz a szettek hangulata délután és éjjel, estétől előkerülnek a dinamikusabb darabok is.

További részletekért kattints a Rezidencia facebook-oldalára.

A line-up:

12:00 – 13:30 Totpeti
13:30 – 15:00 Johnny De Good
15:00 – 16:30 Zemar Kambas
16:30 – 18:00 Mato
18:00 – 19:30 James Cole
19:30 – 21:00 7mirror
21:00 – 22:30 Squell
22:30 – 00:00 Totpeti b2b Hälga
00:00 – 02:00 DJ Budai.

További hírek

Olvasnivaló