Ugrás a tartalomra

Ez nem egy szimpla mesekönyv! Folytatódnak Milli és Rémi kalandjai

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 19. kedd 19:25
A Maradj Miskolcon Alapítvány gondozásában megjelent második kötet ismét gyerekeknek mutatja be Miskolc értékeit. Az alapítvány vezetői szerint a Milli és Rémi nem csupán mesekönyv, hanem a lokálpatrióta szemlélet szimbóluma.

Milli, egy kislány, aki kezdetben nem örül annak, hogy szüleivel Miskolcra költözött. Majd szép lassan felfedezi a várost, Rémi, a rakoncátlan denevér társaságában.

Fotók: Mocsári László

Próbáltunk olyan sztorikat írni, amelyek viccesek is, egy picit edukáló hatásuk is van, de azért Miskolcra fókuszálva – ezt Tajthy Krisztina, a Milli és Rémi társszerzője emelte ki. Hozzátette: tehát mindenképpen szerették volna, hogy a miskolci helyszínek annyira attraktívan legyenek bemutatva, hogy a gyerekek tényleg el akarjanak oda menni és tényleg kérjék meg a szülőket, hogy akár közösen a családjukkal szervezzenek programokat ezekre a helyszínekre.

Az első kötet sikere nyomán készült el a folytatás. Maradt ugyanis bőven helyszín, ahol Milli és Rémi az első részben még nem járt. Egy fejezet például épp a Miskolci Egyetemen játszódik.

„Nagymértékben hozzájárul a könyv ahhoz a küldetéshez, ami a Maradj Miskolcon Alapítvány küldetése: minél több fiatallal megszerettetni az ittlétet, a miskolci létet és a gyökerekhez, Miskolchoz minél szorosabb ragaszkodást kiépíteni" – hangsúlyozta ki Deák Csaba kancellár, a Maradj Miskolcon Alapítvány alapító tagja.

A készítők és támogatók szerint ez nemcsak egy mesekönyv, hanem a lokálpatrióta szemlélet szimbóluma.

Az alapítvány ezt a szemléletet igyekszik minél többekben megerősíteni. A Maradj Miskolcon Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott ebben a munkájukban sok cég segíti, hiszen  nekik is érdekük, hogy itt legyenek a képzett fiatalok. Kiss László hozzátette: de ennél azért sokkal többet tesznek, hiszen ők is miskolciak.

A Merényi Dániel illusztrációval díszített új kötet hó végétől Miskolcon, a Géniusz könyváruházban érhető el.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!