Ugrás a tartalomra

Faültetés: már a nyárra és a karácsonyra is gondolnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 20. szerda 14:31
Két nagy fenyőfát ültettek el két különböző helyszínen kedden, hogy télen majd mindkettő karácsonyfa legyen. Kovácsné Budai Mária önkormányzati képviselő elmondta, ezeken kívül még úgynevezett gyorsan növő fákat is ültetnek majd egy játszótérre, hogy a kánikulában árnyat adjanak.
Fotó: Juhász Ákos

A Vologda parkba eddig minden decemberben új fa érkezett, hogy a gyerekek feldíszíthessék a városrész karácsonyfájának. Mostantól azonban végleges fája lesz ennek a területnek,. – Egy másik helyszínen, a Tizeshonvéd parkban is ültettünk egy ugyanilyen háromméteres fenyőfát, a kiöregedett régi fa helyett. Ezt a két nagy fenyőt képviselői alapomból vásároltam a Városgazdától. Ezeken kívül még három kisebb fát is kaptam Kiss János alpolgármester úrtól, a városházán karácsony előtt kialakított Angyalkertből. Ezek a Bedegvölgy mellé kerültek – mondta el Kovácsné Budai Mária.

A politikustól azt is megtudtuk, tervezi még három úgynevezett gyorsan növő fának az elültetését is a Tizeshonvéd utcai EU-s játszótér mellé. – A lakosság igénye volt, mivel ezen a játszótéren kevés az árnyék, a kánikulában nagy területen süti a nap. Már korábban intéztem ide egy ivókutat, most pedig ez a három nagy lombú is enyhet ad majd a nyári melegben – mondta el Kovácsné Budai Mária.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!